201428mei

3-jarig CAO onderhandelingsresultaat schoonmaakbranche

201428mei

Na een zeer intensief proces en met de hulp van een externe bemiddelaar is er een driejarige CAO in de schoonmaakbranche bereikt. Dit maakt een einde aan de vervelende onzekerheid in de branche en de stakingsacties van vakbond FNV. Gom is blij dat de periode van onzekerheid voorbij is zodat wij als schoonmaakorganisatie samen met u naar de toekomst kunnen kijken.  

Hoofdpunten van het driejarige CAO

  • Gefaseerd afschaffen wachtdagen en doorbetalen 2e jaar naar 90%.
  • Een totale loonstijging van 6%: in alle jaren stijgt per 1 juli het loon van de medewerker met 2% en wordt de eindejaarsuitkering met 0,2 % verhoogd.
  • Nederlandse taallessen worden gecontinueerd.
  • Vergroting flexibiliteit door: de mogelijkheid van 2 arbeidsovereenkomsten voor maximaal 9 maanden wordt toegevoegd. Invoering keuzemogelijkheid voor de werkgever voor spaarurencontract.

Hier leest u de toelichting op bovengenoemde punten in het persbericht van de OSB.

Het onderhandelingsresultaat wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering van OSB op 19 juni met een positief advies aan de leden voorgelegd.

Over de effecten van de nieuwe CAO en de wijzigingen in onze organisatie informeren wij onze klanten op korte termijn.

De onrustige periode met stakingen voorbij

Enkele opdrachtgevers hebben hinder ondervonden van de stakingen en acties van de vakbonden. In goede samenwerking en door de open communicatie met onze opdrachtgevers hebben wij de overlast weten te beperken. Dit heeft diverse opdrachtgevers inspanning gekost, waarvoor wij hen erg dankbaar zijn.

Meer weten?

Samen aan vertrouwen bouwen
Belangrijke overeenstemming is bereikt over het samen verbeteren van onderlinge vertrouwen tussen vakbonden en werkgevers en samen bouwen aan de toekomst van de schoonmaakbranche. Een 'vernieuwingsagenda' met concrete onderwerpen en een resultaatgerichte aanpak moet daarvoor gaan zorgen.

Lees hier welke onderwerpen er op de vernieuwingsagenda staan.

Wilt u het laatste nieuws weten over de CAO onderhandelingen? Kijk dan op www.caoschoonmaak2014.nl. Hier staan de laatste ontwikkelingen op het gebied van de CAO onderhandelingen.