201614dec

Actieweek Glazenwassers & Ouderen

201614dec

Afgelopen week hebben de glazenwassers van Gom Specialistische Reiniging uit regio Rijnmond mogen helpen bij het uitserveren van het kerstdiner voor de bewoners van Laurens, woonzorglocatie De Oudelandse Hof in Berkel en Rodenrijs.

Meestal zien de bewoners de glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn en is er verder geen contact. En dat is toch jammer meent de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB), de werkgeversorganisatie voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
 
Dit jaar hebben zij voor het eerst de Actieweek Glazenwassers & Ouderen georganiseerd. De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met onder andere (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Met deze actieweek richten zij zich op ouderen; glazenwassers gaan samen met hen sociale activiteiten doen. Niet alleen is dit voor de glazenwassers weer eens wat anders en hebben de bewoners een gezellige dag, ook de verzorgers en vrijwilligers worden op deze manier eventjes ontlast. Want vaak is er toch geen tijd en ruimte voor extra activiteiten.
 
Peter van Gogh, productmanager Gom Specialistische Reiniging; “Het was super leuk om te doen en dankbaar om te zien hoe die mensen genoten van een fijne avond!”
 
Het was een succesvolle week, waar naast Gom Specialistische Reiniging veel andere bedrijven aan hebben meegedaan. De OSB heeft daarom ook de intentie om deze actieweek jaarlijks te laten terugkomen.