201527jan

Case De Zijlen wint vakjuryprijs

201527jan

Tijdens de Best Practice Award-verkiezing - een initiatief van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche - die 15 januari tijdens de Vakbeurs Facilitair plaatsvond, won Gom naast goud ook de vakjuryprijs voor de case De Zijlen van Gom ZorgSupport.

Deze inzending van Gom ZorgSupport heeft betrekking op de cliëntparticipatie bij GGZ-instelling De Zijlen (gehandicaptenzorg). Door noodgedwongen bezuinigingen op het gehandicaptenvervoer door de overheid werd het voor De Zijlen steeds moeilijker om cliënten buiten de poorten van de instelling zinvolle dagbesteding te bieden. Door een goede samenwerking wordt de cliënten van De Zijlen een zinvolle dagbesteding aangeboden, waarbij wordt uitgegaan van wat cliënten kunnen. Uitgangspunt is niet om te bezuinigen op de schoonmaak, maar om cliënten een zinvolle dagbesteding te bieden met als neveneffect een betere kwaliteit. Vier cliënten zijn bij Gom ZorgSupport aan de slag gegaan met het uitvoeren van specialistische werkzaamheden, zoals vloeronderhoud en glasbewassing binnen De Zijlen. De bedragen voor het vloeronderhoud en glasbewassing zijn uit het schoonmaakcontract gehaald en dit budget wordt nu ingezet voor de uren om de cliënten te begeleiden. De cliënten krijgen de waardering en voldoening die daarbij horen. Meer over deze uniek co creatie kunt u lezen op www.facilitaironline.nl (case 'Cliënten succesvol aan de slag in de schoonmaak').

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft als doel om met alle marktpartijen gezamenlijk te werken aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van de schoonmakers én de kwaliteit van het schoonmaakwerk. Onder deze marktpartijen vallen de opdrachtgevers, opdrachtnemers/werkgevers, werknemers, makelaars en hun vertegenwoordigers.