Naast alle reguliere berichtgeving over corona vinden wij het ook belangrijk om de schoonmaakmedewerkers in deze tijden een extra hart onder de riem te steken. Waar dit kan persoonlijk met gepaste fysieke afstand, waar geschikter op grote afstand. Zo delen onder andere onze leidinggevenden de trots op hun mensen zelf via sociale media, maar ook familieleden en andere media maken duidelijk dat schoonmakers onze steun goed kunnen gebruiken nu. Hieronder een greep uit de diverse posts.

NOS Radio 1 Journaal:
Woensdagochtend 8 april zijn onze collega’s van Gom Zorg te horen geweest op NOS Radio 1
 Journaal. Objectleider Cem Cecen en collega Tineke Loots, beiden werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, vertellen over de strijd tegen het coronavirus. Een prachtig ‘kijkje’ achter de schermen bij de onmisbare bijdrage die onze schoonmaakmedewerkers leveren. Cem en Tineke vertellen met trots over het belang van hun werk en de waardering die zij voelen. Cem begint bijvoorbeeld over zijn dochter die voor haar vader en zijn collega's een mooi kunstwerk maakte. Met een klik op dit kunstwerk kunt u het radiofragment terugluisteren:

Arief Surjbali, rayonleider, via LinkedIn:
Trots op collega John Molina: druk bezig in een vestiging van Albert Heijn met alles wat de mens aanraakt te ontsmetten.

Goed bezig John!

John Molina
Toppers van Sanquin

Bas Wijngaard, rayonleider, via LinkedIn:
De toppers van dit moment in deze bizarre tijden!! Bedankt heren voor jullie geweldige inzet, steun en kalmte.

Xandra Holtkamp van opdrachtgever IFF, via LinkedIn:
During these tough times we today thank the people who daily take care of a clean environment at our Creative Center in Hilversum. Meet our heroes of Kleentec BV! 

Topteam van IFF
Richard de Boer bij CWZ

Wendy de Boer, vrouw van collega Richard, via de krant De Brug Nijmegen:
“Mijn man Richard de Boer (50) werkt samen met al zijn collega’s van Gom met man en macht om het CWZ Ziekenhuis in Nijmegen schoon te houden. Of het nu corona, VRE of MRSA is; alles wordt volledig volgens de richtlijnen schoongemaakt. Heel veel respect voor alle medewerkers van Gom die dag en nacht het CWZ schoonhouden.” aldus Wendy de Boer.

Monique van de Water, rayonleider, via LinkedIn:
Dit is Harmineke Dooper-luchjenbroers klantmanager bij Gom Schoonhouden. Ik ben trots op deze topper. Niet alleen chapeau voor de schoonmakers op de vloer maar ook voor de mensen achter de schermen die de regie regelen en houden. Harmineke bedankt.

Harmineke Dooper-Luchjenbroers
Hava, Meander Medisch Centrum

Tijdschrift 'Vriendin', week 15-2020:
Hava Filiz, werkzaam voor Gom Zorg bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort vertelt in tijdschrift 'Vriendin' wat deze coronacrisis met haar doet en wat dit voor haar betekent in het dagelijks werk en leven. Haar verhaal staat in de editie van week 15 en kun je hier lezen.

Facilicom Group, via diverse kanalen:
Ook moederbedrijf Facilicom Group bedankt zijn medewerkers, waaronder de schoonmakers: 'Samen met jou zorgen we elke dag voor Nederland. We kunnen jou in deze tijd niet missen. We zijn ongelooflijk trots op jou en dankbaar voor jouw enorme inzet!'

Brancheorganisatie Schoonmakend Nederland, landelijk:
Ook brancheorganisatie Schoonmakend Nederland draagt de trots op de schoonmaakmedewerkers uit en zijn gestart met de campagne #SchoonmakersBedankt. Deze hashtag wordt inmiddels landelijk gebruikt. 

Vanaf 3 april heeft de OSB de campagne verder uitgebreid door middel van een tv-commercial: