Thuisblijven volgens de RIVM richtlijnen: heeft dit invloed op de schoonmaak op mijn locatie?

Wij conformeren ons volledig aan de RIVM-richtlijnen. Die zegt over ‘thuisblijven’:

  • Alle mensen in Nederland blijven thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of verhoging (<38 graden). Dit geldt ook wanneer een huisgenoot verkoudheidsklachten heeft met koorts (> 38 graden); dan blijft het hele gezin thuis.
  • Er zijn echter ook vitale processen bepaald, waarvoor geldt dat men pas thuis blijft als mensen de klachten hebben én koorts (>38 graden). Zorg en de voedingsketen zijn voorbeelden van vitale processen. De richtlijn voor deze processen geldt ook voor schoonmaak: die is gedefinieerd als ‘onmisbare facilitaire ondersteunende functie’ binnen deze vitale processen. Een overzicht van de aangemerkte processen en beroepen vindt u op de website van de Rijksoverheid.
  • U vindt deze richtlijnen ook onder de meest gestelde vragen en antwoorden van het RIVM.

Wat betekent dat voor het thuisblijven van ons schoonmaakpersoneel bij u op locatie?

Omdat wij ons volledig conformeren aan de RIVM richtlijnen betekent dit:

  • Als u niet actief bent binnen de vitale processen of cruciale beroepsgroepen, dan blijven onze medewerkers thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of verhoging of wanneer een huisgenoot verkoudheidsklachten heeft met koorts.
  • Bent u wel actief binnen de vitale processen of cruciale beroepsgroepen, dan blijven onze medewerkers pas thuis als zij klachten en ook koorts hebben (>38 graden).

Dit beleid is gebaseerd op de RIVM-richtlijn van 24 maart en de verlenging door minister-president Rutte op 31 maart. Iedere aanpassing vanuit de overheid op deze richtlijn wordt verwerkt in ons beleid.