201810apr

Dankzij medewerkerspanel beleving schoonmaak Museumplein verhoogd

201810apr

Het was elke ochtend een uitdaging op locatie Museumplein van de Hogeschool Rotterdam. Voordat de medewerkers van Gom aan de eigenlijke schoonmaak begonnen, moest eerst het nodige zwerfvuil van de avond ervoor worden opgeruimd. Vuil, dat er ligt doordat de school tegenwoordig ook ‘s avonds open is. Daardoor kwam het normale werkprogramma steeds meer in de knel. Kan het niet anders? Het antwoord op die vraag: ja, met een team dat ook in de avond vuil gaat ophalen. Het is een idee dat voortkomt uit het medewerkerspanel dat Gom op de locatie heeft geïnitieerd.

‘Wij kunnen vanaf kantoor wel bedenken wat goed is voor onze medewerkers, maar zij zijn het die in de praktijk tegen allerlei zaken aan lopen. Het mooiste is dat onze schoonmaakmedewerkers ook zelf daarover meedenken’, zegt Rian Monhemius, klantmanager bij Gom. Daarom kent Gom medewerkerspanels: bijeenkomsten waarbij het schoonmaakteam uitdagingen in de praktijk met elkaar bespreekt én oplossingen bedenkt.
 
Ook aan het Rotterdamse Museumplein, een van de locaties van Hogeschool Rotterdam, functioneert zo’n panel. Gom is er elke dag present met een team van ruim dertig medewerkers. Die liepen elke morgen tegen dezelfde uitdaging aan. Door de grote toeloop van studenten tijdens de avonduren op de toch al forse locatie moest er eerst veel zwerfvuil worden opgeruimd. Het panel - waar nagenoeg alle medewerkers aan deelnemen - kwam zelf met het idee om ‘avondvuilophalers’ te introduceren.

Medewerkerspanel Gom Onderwijs

Belevingsboost

Het avondteam van vuilophalers neemt het schoonmaakteam in de ochtend veel werk uit handen. Zij kunnen nu ‘s morgens meteen van start met de eigenlijke schoonmaak. Bovendien is het een boost voor de beleving én bewustwording. Studenten die zien dat er wordt schoongemaakt, komen minder in de verleiding om dat lege blikje Red Bull te laten slingeren. Ook de locatieverantwoordelijke van de Hogeschool Rotterdam is blij met deze ontwikkeling: ‘Doordat het zwerfvuil opgeruimd is, hebben de schoonmaakmedewerkers daadwerkelijk meer tijd om écht schoon te maken. Dit zorgt voor minder werkdruk bij de medewerkers én een betere beleving van onze locatie. Het mes snijdt dus aan twee kanten.’ Inmiddels hebben de vuilophalers een vaste status, na een eerste pilot van drie maanden!

‘Kan het niet anders?’

Een mooi succes voor het panel, dat eenmaal per kwartaal aan het Museumplein bijeen komt. Aanwezigen bij dit panel zijn behalve de schoonmaakmedewerkers ook afgevaardigden namens de opdrachtgever en soms vertegenwoordigers van vakbond FNV. Rian Monhemius is als klantmanager van Gom Onderwijs initiatiefnemer van het panel. ‘Heel mooi om dit soort ideeën in de praktijk te brengen. Daar houd ik van, om met dingen bezig te zijn die eigenlijk niet in het contract staan, maar die uiteindelijk wel de beleving verhogen. Het is bij ons niet: Zo doen we het, want zo staat het in het programma, maar: Kunnen we niet kijken of het anders en beter kan?'