De Werkplek van Mukthar Mohamed

Het is Europa’s grootste specialist in gemaksgroenten, meldt Koninklijke Vezet trots op de eigen website. Tachtig miljoen kilo groenten en fruit gaan er per jaar doorheen. Maar om die leidende positie te handhaven, komt er nogal wat kijken. Een optimale reiniging na afloop van het productieproces bijvoorbeeld, zeven (!) dagen per week. Het is al vijftien maanden het dagelijkse werkterrein van Kleentec, de business unit Food & Industry van Gom. Of beter gezegd: het nachtelijke werkterrein, vanaf één of twee uur in de vroege morgen.

Er hangt een wat zoetige geur in de hallen van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen. Overal stellingen met groenten en fruit in kisten, klaar voor verwerking. Ook maaltijdsalades en koelverse pizza’s staan op het menu. ‘Wij zijn verantwoordelijk voor de low-care zijde’, zegt Sevanne Dullemans, regiomanager bij Kleentec. ‘Technisch is de reiniging een enorme uitdaging. De productielijnen worden vies door o.a. slijmvorming en mineralen aanzet. In een heel kort tijdspad van 4 uur , maken wij alle lijnen schoon. Het zijn er rond de vijftig. Zo’n lijn varieert van een paar meter tot wel tientallen meters voor bijvoorbeeld de boerenkool.’

Jonge kinderen

Mukthar Mohamed is een van de Kleentec-medewerkers met een duobaan op het bedrijf. Zijn werkdag begint om tien uur ‘s avonds. ‘Ik begin meestal met meehelpen met snijden. Om één uur, half twee gaan we schoonmaken. Of ik werken in de nacht vervelend vind? Eigenlijk helemaal niet, ik vind het zelfs wel fijn. Ik heb jonge kinderen en die zie ik dan tenminste nog eens overdag. Ik mis niets nu ze groter worden. En ik val heel makkelijk in slaap.’

Chemische middelen

In slaap vallen tijdens het werk is er echter niet bij. Daarvoor staat er in een voedselverwerkend bedrijf te veel op het spel, qua regelgeving. ‘Het is belangrijk dat de productielijnen heel goed worden voorgespoeld vóór de eigenlijke reiniging. Als er ook maar één blaadje sla blijft liggen, dan kun je nog zo goed schoonmaken maar blijven de bacteriën toch nog achter op de lijnen’, legt Sevanne uit. Als Mukthar klaar is met voorspoelen, komen de chemische middelen eraan te pas. Compleet ingepakt gaat hij te werk. ‘Als ik ga inschuimen, heb ik altijd een pak en handschoenen aan en een bril op. Dit chemische middel dat we gebruiken kun je niet vergelijken met Dreft. Het is een industrieel reinigingsmiddel dat in zeer geconcentreerde vorm aangesloten moet worden op het doseersysteem. Vandaar ook dat er strenge voorschriften zijn op het gebied van de persoonlijke beschermingsmiddelen en het dragen en gebruik hiervan door de medewerkers.

Opleiding medewerkers

Omdat richtlijnen nog weleens veranderen, besteedt Kleentec veel aandacht aan training en opleiding. ‘Toen we hier zijn gestart hebben we medewerkers van het vorige reinigingsbedrijf overgenomen. Die kenden het werk al, daar schuilt vaak ook het gevaar van bedrijfsblindheid, dus zowel de oud gediende als de nieuwe medewerkers krijgen een chemiecursus en een training on the job. Jaarlijks wordt iedereen ook nog bijgeschoold. En elke drie maanden is er een toolboxmeeting over één of meerdere onderwerpen, zoals veiligheid, hygiëne of persoonlijke beschermingsmiddelen.’

In bochten wringen

Want in het immense machinepark met mengers, hakselaars en hefbomen is veiligheid essentieel. Mukthar: ‘lk moet mezelf af en toe letterlijk in bochten wringen om ergens bij te kunnen. Anders kan ik er gewoon niet bij met spuiten.’ Sevanne: ‘Maar je hebt ook te maken met verpakkingsmachines. Dat zijn weer heel delicate machines. Daar mogen we absoluut niet spuiten daar is handwerk geboden.’

De klok wijst 22.50 uur aan. Bedtijd voor de modale Nederlander, maar voor Mukthar begint de dag net. En die dag start met boerenkool op het menu. Een paar duizend kilo, te snijden tot en met ver na middernacht...