Design Your Senses

Boost de beleving op het toilet: met Design Your Senses van Gom

Wilt u ook in de sanitaire ruimten de beleving in uw gebouw positief beïnvloeden? Of juist dáár laten zien dat u oog heeft voor innovatie? Wilt u de efficiency van de sanitairschoonmaak verhogen? Of duurzamer omspringen met water en energie? Het kan allemaal, binnen één vernieuwend en integraal concept: Design Your Senses. Het is een concept dat medewerkers, gasten en bezoekers aanspreekt met ál hun zintuigen.

Gemiddeld brengt een medewerker per jaar 33,5 uur door op het toilet. Dat zijn vier werkdagen. Alleen al om die reden is aandacht voor het sanitair essentieel binnen elke facilitaire afdeling. En welk aspect u ook laten meewegen in uw sanitaire beleid - innovatief, duurzaam, efficiënt, hygiënisch of impactvol - Design Your Senses past er altijd bij.

Waarom Design Your Senses?

Design Your Senses is ontwikkeld in samenwerking met sanitairspecialisten CWS en Boloo. Het idee erachter is dat positieve ervaringen in een gebouw de belevingskwaliteit van mensen positief beïnvloeden. En waarom zou het toilet steriel en onpersoonlijk moeten blijven? Met Design Your Senses kunt u de sanitaire ruimten een complete upgrade geven. Eén die speelt met geuren en kleuren, met beeld en geluid. Maar met Design Your Senses gaat u verder dan beleving alléén.

Kostenefficiënt en flexibel

Wanden, deuren en plafonds worden voorzien van prints met elke gewenste afbeelding. Uit de luidsprekers klinken bijpassende en rustgevende geluiden. En zelfs een aspect als geur is er optimaal in geïntegreerd – bijvoorbeeld die van een bos.

Zo’n metamorfose is kostentechnisch veel aantrekkelijker dan wanneer u zou kiezen voor een ingrijpende verbouwing. Terwijl het concept ongekende mogelijkheden biedt voor een flexibele toepassing, met uw corporate identity als vertrekpunt.

Innovatief

Design Your Senses is vooral een technologisch hoogstandje. Met gebruikmaking van high-tech apparatuur creëert u een innovatieve sfeer in het toilet, één die positief afstraalt op uw corporate identity. Voor het wassen en drogen van de handen is het niet langer meer noodzakelijk knoppen aan te raken bijvoorbeeld. De invite mirror is een ander vernieuwend item: een spiegel die ook als display fungeert. Informatie – over uw bedrijf, actueel nieuws, fileberichten - wordt in tekst en beeld gepresenteerd, al of niet in combinatie met een socialmediafeed. 

Duurzaam

Iets doen aan duurzaamheid is geen issue meer. Klanten en andere relaties vragen of eisen het zelfs tegenwoordig. Met Design Your Senses geeft u effectief antwoord op die vraag. Sanitaire ruimten gebruiken minder energie en water (85%!) door toepassing van ledverlichting en sensorkranen. Materialen zijn met dezelfde intentie gekozen, zoals biokatoen en -papier voor de handdoekrollen dat op cradle-to-cradle-basis is geproduceerd.

Efficiënt

Terecht let u scherp op schoonmaakkosten. Zeker in een arbeidsintensieve ruimte als het toilet. Ook dáár speelt Gom effectief op in. Op de eerste plaats door te kiezen voor hoogwaardige materialen met een lange levensduur. De folies op wanden, deuren en plafonds zijn kras- en vuilbestendig. Water heeft geen vat op de levensduur. Toch een keer schade? Dan hoeft er alleen maar een nieuwe folie te worden aangebracht.

De voegen tussen tegels zijn verleden tijd. Gietvloeren en andere materialen zijn naadloos. Dat maakt makkelijker schoon én het voorkomt het ophopen van vervuiling, die alleen door intensieve - en kostbare - reiniging kan worden weggehaald.

Hygiënisch

Juist op het toilet telt hygiëne. Gebruikers van uw sanitair gaan het waarderen dat juist dat aspect met Design Your Senses een boost krijgt. Het urinoir doorspoelen? De zeepautomaat gebruiken? Of de handen drogen na toiletbezoek? Dat kan voortaan ‘met losse handjes’: het gebruik van non-touch apparatuur is het ultieme bewijs dat u hygiëne serieus neemt. Vooral die plekken zijn immers een bron van bacteriën. Ook rekent Design Your Senses af met vervelende luchtjes: met de Paradise Air Bar kunt u kiezen voor een neutrale geur of één die past bij het gekozen concept.

Impactvol

Voor uw medewerkers en andere bezoekers wordt een bezoek aan het toilet nooit meer hetzelfde. Alle zintuigen worden aangesproken. Metershoge prints op de muren en deuren creëren een compleet andere ervaring, muziek of andere geluiden brengen bezoekers letterlijk in een andere sfeer. Die impact vertaalt zich in een verhoogde klantbeleving.

Vernieuwen zonder verbouwen

Wat het Design Your Senses concept van Gom vooral onderscheidend maakt, is dat er geen grote verbouwingen aan te pas komen. Met relatief beperkte ingrepen is elke sanitaire ruimte te upgraden. Dat maakt het verhogen van de beleving ook voor de toiletgroepen tot een aantrekkelijke optie. In samenwerking met onze partners verzorgt Gom de complete makeover, zodat u er geen omkijken naar heeft. Van het ontwerpen van de nieuwe look tot en met het verlijmen van de panelen. En van het aanbrengen van visuals tot en met het afkitten. Omdat Gom de regie heeft, heeft u maar één contactpersoon in het gehele proces.

Wilt u alvast een eerste indruk hoe de beleving van het sanitair 2.0 bevalt? Dan bent u welkom in het eigen hoofdkantoor van Facilicom Group, waar de toiletgroepen op vier verdiepingen als inspiratiebron dienen.