Facilicom brengt regionale schoonmaakbedrijven onder bij Gom Schoonhouden

Facilicom Services Group heeft per 1 januari 2012 de regionale schoonmaakbedrijven VSP, Basita, Ditshuizen, Coppejans en KSD ondergebracht bij Gom Schoonhouden. Robbers blijft als regionaal bedrijf onder eigen naam gehandhaafd. Door deze samenvoeging is de schoonmaakdivisie nog beter in staat om met focus, segmentering en specialisatie in te spelen op de veranderende markt. 

Gom Schoonhouden handhaaft de bestaande regiogrenzen en heeft de lopende schoonmaakactiviteiten van de regionale bedrijven daarin ingevoegd. Het merendeel van het kantoorpersoneel van de voormalige regionale labels verhuist naar de kantoren van Gom Schoonhouden. De Marketing & Sales organisaties worden samengevoegd en verder geprofessionaliseerd. Ook worden medewerkers ingezet in de nieuwe eenheid Gom Specialities. Daarin worden de schoonmaakactiviteiten in specifieke marktsegmenten als de zorg, food en specialistische reiniging gecoo?rdineerd.

Volgens Rob Alsema, algemeen directeur van de Facilicom schoonmaakdivisie, was de strategische operatie noodzakelijk. "We hebben de lokale labels in het verleden bewust in de markt gehouden om regionaal maatwerk te bieden en volop deel te nemen aan lokale aanbestedingsprojecten. In de huidige markt wegen deze voordelen voor opdrachtgevers echter onvoldoende op tegen de extra kosten van het hebben van zoveel labels. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten met deze samenvoeging nog beter van dienst kunnen zijn."

Goede onderbouwing
De reorganisatie is uitgevoerd na een positief advies van de COR en de OR van de schoonmaakdivisie. De opdrachtgevers hebben eveneens positief gereageerd op het besluit. Alsema: "In het huidige economische landschap, is er begrip voor een weloverwogen bedrijfseconomische maatregel. Zeker als daarnaast geld wordt vrijgemaakt voor vernieuwing op het terrein van Customer Intimacy en Hostmanship, belangrijke pijlers onder de nieuwe bedrijfsfilosofie van Facilicom. Uiteindelijk gaat het om het bieden van kwaliteit aan onze opdrachtgevers en het garanderen van de continui?teit van onze schoonmaakdivisie."