2015 2dec

Facilicom grote stijger Transparantiebenchmark

2015 2dec

Ondanks de verzwaarde criteria behaalde Facilicom Services Group dit jaar de 55ste plek in de Transparantiebenchmark 2015. De Transparantiebenchmark geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de 485 grootste bedrijven van Nederland. De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Alle 485 deelnemende bedrijven aan de Transparantiebenchmark zijn uitgenodigd om de kwaliteit van hun verslaggeving door middel van een online self-assessment te screenen. Door het invullen van het assessment wordt in één oogopslag duidelijk wat de sterke kanten van een verslag zijn en waar er punten missen. De antwoorden van het assessment zijn kritisch gecontroleerd op juistheid door een team van onderzoekers van EY (voorheen Ernst & Young).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren

De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving van Nederlandse ondernemingen. Belanghebbenden zoals aandeelhouders, belangengroeperingen en overheden verwachten steeds vaker dat bedrijven transparant zijn over hun afwegingen en prestaties op maatschappelijk vlak. Door open en duidelijk te zijn stelt een bedrijf zich kwetsbaar op en kunnen stakeholders het bedrijf beter aanspreken. Deze dialoog kan vervolgens leiden tot aanpassing van het beleid van een bedrijf. Zo wil het ministerie van Economische Zaken met de Transparantiebenchmark maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren.

Lees hier meer over Transparantiebenchmark.