2014 3jul

Facilicom nodigt vakbonden uit tot heropening sociaal plan-bespreking Philip Morris

2014 3jul

Gisteren mocht Facilicom actievoerders ontvangen van haar bedrijven die bij Philip Morris werkzaam zijn. Tijdens deze ontmoeting nodigde Rob Alsema, directeur Gom Schoonhouden (onderdeel van Facilicom), de vakbonden uit om vandaag - 3 juli - weer om tafel te gaan om tot een goed sociaal plan te komen voor Facilicom-medewerkers die bij de sigarettenfabriek werkzaam zijn. Zowel CNV als FNV namen deze uitnodiging in het bijzijn van circa 70 actievoerders aan.

Philip Morris wil de fabriek in Bergen op Zoom uiterlijk op 1 september sluiten. Daardoor raken 1.230 directe medewerkers hun baan kwijt. De fabriekssluiting heeft eveneens gevolgen voor toeleveranciers van de fabriek. 'De sluiting kwam voor ons ook bijzonder onverwacht. Maar als echt mensenbedrijf hebben wij direct onze verantwoordelijkheid genomen door gesprekken te voeren voor een goed sociaal plan. Wij vinden dit een verantwoordelijkheid van Facilicom en Philip Morris,' vertelt Rob Alsema.

Facilicom wil indien mogelijk begeleiding van werk naar werk aanbieden. Door inzet van haar eigen Mobility Center wil Facilicom haar medewerkers de beste kans op begeleiding bieden. Helaas zijn de kansen in de regio Bergen op Zoom beperkt. Toch hebben wij nu al ruim 20 medewerkers een aanbieding van werk naar werk kunnen doen,' besluit Rob Alsema. 'Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om samen met de vakbonden een werkbaar, goed sociaal plan op te stellen. Dat verdienen onze mensen.'