Facilitating Careers: een vliegende start in het facilitaire werkveld

Hoe mooi zou het zijn als studenten na hun facilitaire mbo- of hbo-studie direct kunnen meedraaien in het bedrijfsleven? En hoe aantrekkelijk zou het zijn als docenten real-life ervaringen uit het facilitaire werkveld kunnen meenemen in hun theorie? Op die twee vragen geeft Facilitating Careers het antwoord. Het is een initiatief dat de aansluiting tussen theorie en praktijk in facilitair management optimaliseert. Facilitating Careers bundelt een scala aan activiteiten: van stages tot traineeships, van onderzoeksprojecten tot kennisuitwisselingssessies en van convenanten tot onderwijsparticipatie.

Facilitair management verandert in een hoog tempo, ook onder invloed van de coronacrisis. Young professionals kunnen alleen maar een vliegende start op de arbeidsmarkt maken, als ze die ontwikkelingen meekrijgen tijdens hun opleiding. Daarom heeft Gom Onderwijs het voortouw genomen om de collegezaal naar de werkvloer te brengen - en andersom. Facilitating Careers maakt de voorbereiding op een facilitaire carrière levensecht. Met de kennis van vandaag en de uitdagingen van morgen. Daardoor wordt facilitair management niet alleen actueler, maar ook aantrekkelijker. Interactiever. Dynamischer.

Voordeel voor onderwijs, student en praktijk

Alle partijen die participeren in Facilitating Careers halen daar meerwaarde uit.

  • Onderwijsinstellingen, omdat hun lesaanbod overeenkomt met de werkelijkheid, een aantrekkelijke opleiding oplevert en daarmee een hogere instroom van studenten.
  • Studenten, omdat zij beter voorbereid zijn op het werk dat zij later gaan doen.
  • Bedrijven, omdat zij de beschikking krijgen over potentials op elk niveau. Of dat nu op mbo-niveau 1 is of op hbo/wo-niveau. Elk talent op elk niveau is meer dan welkom. Samen maken we het verschil.

Wat vraagt een partnership binnen Facilitating Careers van elkaar?

Om je op weg te helpen, zetten we de belangrijkste zaken op een rij. Download de checklist en bepaal of Facilitating Careers iets voor jouw onderwijsinstelling is.

Download checklist

Tal van instrumenten

Facilitating Careers is hét epicentrum voor de kruisbestuiving tussen theorie en praktijk. De instrumenten daarvoor zijn even talrijk als uiteenlopend. Dat kan een praktijkstage zijn, maar ook participatie in het lesprogramma van onderwijsinstellingen. Of zelfs initiatieven die verschillende onderwijsinstellingen aan elkaar verbinden, zoals via estafette-opdrachten.
 
Rode draad door alle activiteiten heen is de flexibiliteit om in te spelen op elke onderwijsinstelling en elke opleiding. Zo introduceert Facilitating Careers continu nieuwe invalshoeken om jong talent vloeiender te laten uitstromen naar een facilitaire vacature. En zo krijgt het bedrijfsleven nieuwe medewerkers die 'fit for purpose' zijn.

__________________________

‘In veel grote aanbestedingen doen we ons best om de aanbieders ook een stuk creativiteit in te laten brengen. Dan vragen wij bijvoorbeeld hoe zij ons extra toegevoegde waarde kunnen bieden. In de praktijk merk je dat het er niet echt van komt om die toegevoegde creatieve waarde ook daadwerkelijk in te zetten. Vaak gaan de mooie ideeën verloren in de waan van de dag. Des te blijer ben ik dat Gom Onderwijs meteen reageerde en dat zij die creativiteit wél laat zien! - Erik Groels - senior specialist dienstverlening Curio
__________________________

 

Onderzoek

Onderwijs en praktijk kunnen niet alleen meer naar elkaar toegroeien, maar elkaar ook versterken. Zo kan een schoonmaakbedrijf als Gom Onderwijs zijn sectorspecialisatie versterken door studenten onderzoek te laten doen in het facilitaire veld. Realistisch voor een student(e) die een afstudeerscriptie moet schrijven, van toegevoegde waarde voor Gom Onderwijs om meer inzicht te krijgen in trends en ontwikkelingen.

Initiatieven

Lees hier meer over de initiatieven van Gom in het mbo en hbo/wo: