201812jun

Frisse wind in parkeergarages Breda

201812jun

Gom viert nieuw contract met uitdelen honderden geurhangers
 
‘Een geurhanger? Oh, wat aardig, m’n kind is net aan een schone luier toe ruik ik!’ Bezoekers van de vijf gemeentelijke parkeergarages in de Bredase binnenstad keken donderdagmorgen 7 juni verrast op. Gom Openbare Ruimten ‘vierde’ het nieuwe schoonmaakcontract met gemeente Breda op een opvallende manier. Promotieteams deelden aan iedere bezoeker een geurhanger uit.

Sinds 1 juni maakt Gom Openbare Ruimten vijf parkeergarages voor gemeente Breda schoon. Het contract omvat een flinke oppervlakte aan vierkante meters. De vijf parkeergarages in de binnenstad zijn vergelijkbaar met vijftig voetbalvelden: 250.000 vierkante meter. Voor operationeel manager Dennis Ottenhoff was het reden om aan de bezoekers duidelijk te maken dat er - letterlijk - een frisse wind waait door de vijf parkeerlocaties.
 
‘In elk van de garages werken we met vaste teams. Onze mensen worden het dagelijks gezicht voor iedereen die parkeert in een garage. We zochten naar een manier om in contact te komen met de bezoekers om ons kenbaar te maken. Iedereen weet nu dat Gom Openbare Ruimten er verantwoordelijk is voor de schoonmaak.’

Verschil in kwaliteit

Iets wat overigens een aantal bezoekers al was opgevallen, merkte Ottenhoff. ‘We zetten andere materialen, andere middelen en andere machines in. Bezoekers gaven aan dat ze nu al een verschil in kwaliteit hadden geconstateerd.’
 
De verrassingsactie van Gom viel in goede aarde. Vanaf 8 uur ’s morgens stonden promotieteams klaar om bezoekers te verrassen met honderden geurhangers. Automobilisten waardeerden de geste zeer, in het bijzonder de vrouw die te laat was met het verschonen van de luier van haar baby. Wie parkeerde in garage Concordia kreeg nog een extra aanbod: het uitzuigen van het auto-interieur met een professionele stofzuiger. Ook vertegenwoordigers van opdrachtgever gemeente Breda kwamen langs om een kijkje te nemen.

Nieuwe aanpak

De keus van Breda viel enkele maanden op Gom Openbare Ruimten na een demonstratie. Gom wist toen de keuzecommissie te overtuigen met een nieuwe aanpak van de technische kwaliteit in combinatie met de kwaliteitsbeleving.