Geschiedenis

In 1966 werd de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij, oftewel Gom, door de heer Geurts als handelsonderneming in schoonmaakartikelen opgericht. Nadat in 1972 een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten volgde een flinke groeispurt. De omzet was gegroeid tot 10 miljoen gulden en na verloop van tijd bleek er ook behoefte aan diensten als schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. Al snel verzorgde de Rotterdamse organisatie dit bij opdrachtgevers door heel Nederland. De visie van de oprichter, dat schoonmaakorganisaties veel verder moeten gaan, had daarin een groot aandeel. 

Facilitaire combinatie Facilicom

Gom groeide intussen uit tot een van de grootste en toonaangevende schoonmaakorganisatie van Nederland. Met ruim 8.000 medewerkers en kennis van verschillende branches (zie segmentspecifieke aanpak).

Voortvarend werden er zusterbedrijven opgericht. In de jaren 1979 tot 1986 ontstonden de bedrijven Gom Security Services, Gom Tapwacht, Prorest en werd Breijer overgenomen. Door diverse overnames en naamswijzigingen bij de verschillende divisies, kwam de organisatie tot de huidige divisies Gom (schoonhouden), Breijer (bouw en installatie), Facilicom Solutions (main contracting en multiservices), Albron (catering) en Trigion (beveiliging). Zo ontstond de facilitaire combinatie Facilicom, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland.