Geschiedenis

Ontstaan van Gom

In 1966 werd de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij, oftewel Gom, door de heer Geurts als handelsonderneming in schoonmaakartikelen opgericht. Nadat in 1972 een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten volgde een flinke groeispurt. De omzet was gegroeid tot 10 miljoen gulden en na verloop van tijd bleek er ook behoefte aan diensten als schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. Al snel verzorgde de Rotterdamse organisatie dit bij opdrachtgevers door heel Nederland. De visie van de oprichter, dat schoonmaakorganisaties veel verder moeten gaan, had daarin een groot aandeel. 

Facilitaire combinatie Facilicom

Gom groeide intussen uit tot een van de grootste en toonaangevende schoonmaakorganisatie van Nederland. Met ruim 8.000 medewerkers en kennis van verschillende branches (zie segment specifieke aanpak). Voortvarend werden er zusterbedrijven opgericht. In de jaren 1979 tot 1986 ontstonden de bedrijven Gom Security Services, Gom Tapwacht, Prorest en Breijer. Door diverse overnames en naamswijzigingen bij de verschillende divisies, kwam de organisatie tot de huidige divisies Gom (schoonhouden), Breijer (bouw en installatie), Facilicom Facility Solutions (main contracting en multiservices), Prorest (catering), Tapwacht (service en techniek) en Trigion (beveiliging). Zo ontstond de facilitaire combinatie Facilicom, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland.

Gom als onderdeel van Facilicom de grens over

In 1974 sloeg Facilicom zijn vleugels uit naar België om hier personeelsdiensten, catering, beveiliging, schoonmaak en facility management aan te bieden. Na de overname van een Engels schoonmaakbedrijf, breidde Facilicom zich in 2003 uit naar Engeland. Daar worden nu ook beveiligingsdiensten geleverd.