2018 4dec

Glazenwassers tonen maatschappelijke betrokkenheid met... poffertjes!

2018 4dec

Een opvallende actie van Gom Specialistische Reiniging: glazenwassers gaan op 12 december poffertjes serveren voor de bewoners van ’s Heerenloo in Ermelo. De instelling voor (licht) verstandelijk gehandicapten is al jaren een trouwe opdrachtgever voor Gom. Aanleiding voor de poffertjesactie is een landelijke actieweek van brancheorganisatie OSB: Glazenwassers hebben hart voor de zorg.

Het is het derde jaar dat het AWOG (alles weten over glazenwassen), het eigen segment van de glazenwassers binnen OSB, zo’n campagne op touw zet. Doel van het initiatief is om de maatschappelijke betrokkenheid van glazenwassersbedrijven meer voor het voetlicht te brengen. In de zorginstellingen van vandaag hebben personeelsleden niet altijd tijd en ruimte om sociale activiteiten met de bewoners te doen. Daarom springen de glazenwassers een week per jaar bij, in het kader van de actie ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’.

‘Belangrijke functie’

‘Normaal gesproken zien de bewoners van zorginstellingen onze mensen alleen maar aan de buitenkant van het gebouw. Dan wordt er een keer naar elkaar gezwaaid en dat is het dan. Deze instellingen hebben een heel belangrijke functie. Daarom ondersteunen we de actie van harte. En dat een van onze coördinatoren een stiefzoon met een verstandelijke beperking heeft, was voor ons een extra aanleiding’, zegt senior klantmanager Michel Jonkhof van Gom Specialistische Reiniging.

Poffertjesbakker

Op woensdag 12 december kunnen de bewoners van ’s Heerenloo in Ermelo rekenen op een smakelijke traktatie. Vier glazenwassers delen tussen twaalf en twee uur porties poffertjes uit. ‘Voor ons is ’s Heerenloo al jaren een heel goede opdrachtgever. We stelden het voor en ze waren meteen enthousiast.’ En hoe zit het met de bakkwaliteiten van de heren glazenwassers? Michel, lachend: ‘We hebben een complete poffertjeskraam gehuurd voor die middag. Mét poffertjesbakker, dan kunnen we leren van een professional!’