201625jul

Gom continueert gouden FIRA-status (MVO)

201625jul

In 2015 haalde Gom als eerste schoonmaakbedrijf in Nederland niveau Goud in het FIRA Rating System. Na de jaarlijkse update van de gegevens heeft FIRA aan Gom op 22 juli wederom de gouden status toegekend. Op dit moment is Gom nog steeds het enige schoonmaakbedrijf met de gouden status.

Ad van Poppel, Directeur kwaliteit: ‘We zijn er trots op dat we voor het tweede jaar op rij de gouden status verleend hebben gekregen. We besteden erg veel aandacht aan de invulling van ons MVO beleid, en het is voor ons en onze klanten erg goed om dit met de gouden status erkend te zien. Helemaal als je weet dat in ons land maar 6% van de bedrijven de gouden status heeft en we in de schoonmaakbranche momenteel het enige Goud-gecertificeerde bedrijf zijn. Het stimuleert ons om op de ingeslagen weg door te gaan en ons continu te blijven verbeteren’.

FIRA, onder andere gebaseerd op ISO 26000, verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. 

Het FIRA Platform stelt bedrijven in staat hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken. FIRA is ontworpen volgens het gedachtegoed van onder meer ISO 26000 en GRI. Alle informatie wordt eerst getoetst voordat het beschikbaar wordt gesteld.