201812mrt

Gom Hospitality maakt tweede Amsterdamse vestiging Meininger Hotels schoon

201812mrt

De internationale Meininger Hotelgroep heeft de schoonmaak van het nieuwe - tweede - hotel in Amsterdam gegund aan Gom Hospitality. Begin april moet het Meininger Hotel Amsterdam Amstel officieel zijn deuren openen. De van origine Duitse hotelketen presenteert zich als eigentijds alternatief voor een hostel waar gasten genieten van comfort en uitstekende service. Het hotel wordt gevestigd in de Amsteltower, een toren van 100 meter hoog. Naast 186 driesterrenkamers, totaal 802 bedden, zijn er in de toren ook 192 appartementen te vinden op de hogere verdiepingen.

De keuze voor Gom als schoonmaakpartner is zonder meer opvallend, erkent ook Rogier Lussenburg, rayonmanager Hospitality. ‘Voor Amsterdamse begrippen is Meininger een budgethotel. Toch heeft de keten bewust voor ons gekozen, ook al zaten er verschillen in de prijsstelling tussen Gom en de concurrenten. Meininger heeft in de gesprekken echter bewust aangehaald dat ze waarde hechten aan kwaliteit en vertrouwen en onze visie op de aanpak van het personeel delen.’ Gom Hospitality betrad ongeveer twee jaar terug de hotelmarkt met de belofte om schoonmaakmedewerkers een eerlijke behandeling te garanderen.

Andere manier van werken

Het nieuwe Meininger Hotel Amsterdam Amstel komt dichtbij een andere recente verwerving van Gom te staan, het luxury lifestyle Hotel QO Amsterdam van de InterContinental Hotel Group met 288 kamers. Lussenburg: ‘Het zijn beide totaal verschillende concepten, met QO Hotel aan de bovenkant van de markt en het nieuwe Meininger Hotel in een compleet ander segment, maar het geeft wel aan dat nieuwere ketens meer open staan voor de visie van Gom en daarmee voor een andere manier van werken.’

Zes verdiepingen van Amsteltower

De tweede Amsterdamse vestiging van de Meininger Hotelgroep krijgt een plaats directe naar NS-station Amsterdam-Amstel. Het hotel bezet daar de onderste zes verdiepingen van de Amsteltower, een nieuw landmark met een hoogte van 100 meter. Daarboven is ruimte voor 192 appartementen. Gom wordt er verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak van de 186 kamers op driesterrenniveau, het restaurant en de algemene ruimten. Ook levert Gom de supervisors en een hoofd huishouding aan het Meininger Hotel Amsterdam Amstel.