201810sep

Gom Hospitality trotse adoptieouder van zwartpunthaaien in Diergaarde Blijdorp

201810sep

Opnieuw kan een dierengroep in Diergaarde Blijdorp rekenen op de support van Gom. Ook de zwartpunthaaien zijn geadopteerd door Gom Hospitality. Het is bewust dat de keus voor de derde maal op zeedieren valt. Gom is al langer sponsor van The Ocean Cleanup, het Nederlandse initiatief om de oceanen van plastic te ontdoen.

De band tussen Diergaarde Blijdorp en Gom bestaat al langer. Gom Hospitality maakt nagenoeg alle publieksruimten in de grootste dierentuin van Nederland schoon. Vorig jaar kon Diergaarde Blijdorp bijna 1,5 miljoen bezoekers verwelkomen. Vrouwtjesneushoorn Naima werd het eerste dier dat voor adoptie in aanmerking kwam, vorig jaar gevolgd door de zeeschildpadden. De groene zeeschildpadden en de karetschildpadden leven in het grote haaienbassin van het Oceanium, waar ook de zwartpunthaaien verblijven. Het is één van de negen haaiensoorten die Diergaarde Blijdorp rijk is, herkenbaar aan de zwarte stip op het uiteinde van de vin.

Partner The Ocean Cleanup

Milieuvervuiling in de oceanen bedreigt het voortbestaan van veel diersoorten. Plastic is een van de belangrijkste vervuilers. Per jaar komt er 13 miljoen ton in de oceanen terecht. Daarom koos Gom er in 2017 voor om The Ocean Cleanup te ondersteunen. Delftenaar Boyan Slat (24) vond als 19-jarige student een revolutionaire methode uit om de ongekend grote plastic soep uit de oceanen te verwijderen. Zijn procedé is inmiddels het pilotstadium ontgroeid en staat op het punt om breed te worden ingezet. Dit gebeurt deze zomer allereerst voor de kust van Californië (VS).

Groene schoonmaakproducten

Het partnership met The Ocean Cleanup past in het streven van Gom om milieuvriendelijker schoon te maken. Daarom krijgen in de dagelijkse uitvoering ‘groene’ schoonmaakproducten alle ruimte. Niet alleen producten met een verantwoorde inhoud, maar ook met een verpakking die afbreekbaar is. Samen met leveranciers zoekt het Schiedamse schoonmaakbedrijf voortdurend naar mogelijkheden om de milieubelasting verder te reduceren.