2014 6mei

Gom kiest nog nadrukkelijker voor groen

2014 6mei

Gom Schoonhouden is altijd op zoek naar milieubesparende alternatieven. Bijvoorbeeld door het recyclen van werkwagens en kleding en het gebruik van microvezeldoekjes. Met ingang van 1 mei komt daar een nieuwe stap bij; Cradle to Cradle schoonmaakproducten. Daarmee maakt Gom van 'groen ondernemen' de nieuwe standaard.

De groene ambitie

"Met de nieuwe groene standaard vindt Gom eveneens de juiste balans tussen people, planet en profit", meent directeur kwaliteitszorg en innovatie Ad van Poppel. "Met de keuze voor de Cradle to Cradle producten van Ecover zet Gom een mooie eerste stap. De plantaardige grondstoffen in de schoonmaakmiddelen van Ecover zijn 100% afbreekbaar, zijn afkomstig van een toeleverancier die aan strenge normen voldoet en zijn gemaakt in een fabriek die helemaal ecologisch is. De flessen zijn grotendeels gemaakt van suikerriet, wat de CO2-uitslag aan productie met 70% reduceert. Om ook logistiek gezien zo groen mogelijk te zijn, worden de producten centraal ingekocht en vanuit ons distributiecentrum uitgereden door het hele land, om de uitlevering te combineren met andere bestellingen. Daarnaast is de samenwerking met Ecover een hele goede, wat wij bij Gom zeer belangrijk vinden. We kijken uit naar een intensieve samenwerking om tot nog meer milieuoplossingen te komen."

Dezelfde prijs, betere producten

Gom is het eerste schoonmaakbedrijf dat zo ver gaat in groen ondernemen. En naast het belang van milieubewuste alternatieven blijft de prijs voor de klant gelijk. Gom ziet het als taak om mooie alternatieven te vinden die passen binnen de huidige tariefstructuur. Naast de belangrijke winst op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het fijn dat het de opdrachtgevers niets extra kost. Hierdoor zijn er geen redenen meer voor bedrijven om die producten niet te gaan gebruiken en kan Gom echt stappen zetten en profit realiseren voor people én planet.