Gom denkt mee met laaggeletterden

Als één van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland staat Gom met zijn activiteiten midden in de maatschappij. Naast een prettig en schone werkomgeving en het warme welkome gevoel bij bezoekers werkt Gom eveneens aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. Een van de belangrijkste voorwaarden voor deze ontwikkeling is geletterdheid.

Laaggeletterdheid is een serieus maatschappelijk probleem in Nederland waar 1 op de 9 mensen mee leeft. Gom is daarom, samen met het Eckhart Instituut, als eerste in Nederland bezig met de ontwikkeling van een medewerkerstevredenheidsvragenlijst die vragen bevat met een taalniveau dat aansluit op het streefniveau (A2) van de taallessen en die minder geletterden zelfstandig dus kunnen invullen. Van de laaggeletterden die werken, werkt namelijk 11% in de schoonmaak. Deze groep mensen een stem geven is al met al van grote waarde.

Bovendien is de vragenlijst gekoppeld aan de database van SKB, de meest gerenommeerde onderzoeker van medewerkerspercepties in Nederland, waardoor ook benchmark met andere bedrijven mogelijk wordt. Daarnaast biedt Gom zijn medewerkers taallessen voor een beter begrip van de Nederlandse taal en leidt inmiddels zo'n 300 medewerkers op.  

Gom en het Eckhart Instituut ontwikkelen en implementeren de vragenlijst in 2014. Vanaf begin 2015 is de vragenlijst beschikbaar op de Nederlandse markt. Op donderdag 2 oktober kan er echter al kennis worden gemaakt met deze bijzondere vragenlijst. Zo kunnen er vragen worden gesteld aan de initiatiefnemers, om vast te stellen of de vragenlijst bij uw bedrijf inzetbaar is. Deze pre-launch vindt om 11.00 uur plaats in bedrijfsgebouw de Slinger, De Slinge 250 in Rotterdam. Aanmelden kan via info@eckhartinstituut.nl.