2016 1apr

Gom lanceert One4All

2016 1apr

Innovatief schoeisel zorgt voor forse stijging arbeidsproductiviteit

Gebaseerd op de alom bekende rolschoenen voor kinderen lanceert Gom Schoonhouden vandaag haar nieuwste innovatie: de One4all schoenen, die ook medewerkers vanaf 18 jaar het voordeel van snelle verplaatsing geven. Mét aangepast schoonmaakmateriaal. 

Wie weet zich het moment niet te herinneren? De introductie van de microvezel veroorzaakte een omwenteling in de schoonmaakwereld: de werkwijze én de m2-productie werden opnieuw gedefinieerd. "De impact op productienormeringen is vergelijkbaar", aldus Ad van Poppel, directeur kwaliteit en innovatie, "het bevordert duurzame inzetbaarheid, verhoogt de arbeidsproductiviteit en zeker ook de arbeidsvreugde. Het zet ons nóg steviger op trede 4 van de MVO Prestatieladder".

De One4All schoenen danken hun naam aan de toepasbaarheid: iedereen kan hem gebruiken. Gom ontdekte dat in Amerika al langer van dit schoeisel gebruik werd gemaakt. "Met goede resultaten, waardoor wij het de moeite waard vonden het in een pilotomgeving uit te testen". De One4All is gebaseerd op de bij kinderen inmiddels bekende schoenen met wieltjes. Daarmee zie je deze soms in grote vaart over pleinen en door winkelcentra stuiven. "Dat triggerde ons" aldus Marco Konter, Manager Marketing en Business Development bij Gom. "Want ook op omvangrijke locaties moeten onze mensen soms grote afstanden afleggen. Natuurlijk krijgen onze mensen eerst goede training. Want opleiden staat bij ons hoog in het vaandel en ons lage ziekteverzuim willen we graag laag houden."

Het nieuwe schoeisel zorgt er niet alleen voor dat medewerkers zich sneller kunnen verplaatsen: Gom heeft ook getest of bijvoorbeeld een wisser eenvoudig met deze schoenen geduwd kan worden. Dat bleek het geval, aldus Van Poppel; "Daarmee verandert ook de norm voor wissen van (vrije) gangen. Want de schoen bleek tijdens de pilots vooral goed toepasbaar in vrije ruimten als gangen en hallen. Het loopt op rolletjes!"

Natuurlijk kan niet iedereen gelijk op de One4All 'uit de voeten'. Enige sportieve aanleg helpt wel. Daarom wordt de schoen in eerste instantie alleen aan jongvolwassen medewerkers beschikbaar gesteld. "Maar als die uit de voeten kunnen, en ze hebben het onder de knie, dan kunnen zij dit tot op hogere leeftijd blijven gebruiken. Bovendien denken we aan een doorontwikkeling in een elektrische versie. Maar zover zijn we nog niet, dat is fase 2."