2016 1dec

Gom ontvangt ‘s werelds eerste Cradle-to-Cradle™ afvalzakken

2016 1dec

Dimensio de zakkenspecialist brengt als eerste bedrijf ter wereld Cradle-to-Cradle™ afvalzakken op de markt. De eerste Cradle-to-Cradle™ afvalzakken worden geleverd bij Gom Schoonhouden. In Gom vindt Dimensio niet zelden een klankbord wanneer het gaat om het bepalen en het realiseren van uitdagende milieudoelstellingen.

Groene ambities

Dimensio en Gom zijn beide bedrijven met ambitieuze milieudoelstellingen. Het is dus een logische stap dat Gom de eerste is die de Cradle-to-Cradle™ afvalzakken ontvangt. Beide bedrijven kennen een langdurige en intensieve samenwerking. Het zijn echte MVO koplopers, in het bezit van een MVO certificaat. Met de realisatie van het Cradle-to-Cradle™ certificaat bewijst Dimensio wederom dat het over een groot innovatief vermogen beschikt. Al eerder wisten de bedrijven met milieubesparende alternatieven de CO2 uitstoot op afvalzakken met ruim 25% te reduceren.

MVO prestatieladder

De ontwikkeling van de Cradle-to-Cradle™ afvalzak is voor Dimensio een logisch vervolg op reeds gezette stappen op duurzaamheidsgebied. Al eerder startte Dimensio het Plastic 2 Plastic project waarbij men kosteloos plastic afval inzamelt en geschikt maakt voor hergebruik. Bovendien heeft het bedrijf diverse biologisch afbreekbare, CO2 reducerende en neutrale afvalzakken ontwikkeld. Binnen Gom en Dimensio is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak maar hoofdzaak. Op de MVO-prestatieladder is niveau 4 bereikt door zowel Gom als door Dimensio.