201728mrt

Gom relatie-event groot succes!

201728mrt

Op donderdag 23 maart hield Gom een landelijk relatie-event. Een interactieve middag, met inspirerende sprekers en verrassende inzichten in de toekomst!

In de Stadschouwburg van Utrecht was Maarten Bouwhuis de dagvoorzitter. De van BNR bekende presentator wist deze middag uitstekend de verbinding te leggen tussen de diverse sprekers. Meer dan 150 aanwezigen hadden zelf ook een aandeel: via hun smartphone konden zij vragen stellen aan de sprekers en hun mening geven op stellingen.

Albert van der Meulen, algemene directeur van Gom, was de eerste spreker. Hij benadrukte dat investeren in innovaties noodzakelijk is. Binnen schoonmaak door de decennia heen toonde hij de drie’staps’ontwikkeling: van Mens, via Mens & Machine naar Mens, Machine en Data.

Humans are best at being human

De tweede spreker was Yuri van Geest. In lijn met de introductie sprak hij over de tango van mens en machine. Hij nam de zaal mee in de veranderende wereld en exponentiële organisaties: bedrijven die in staat zijn een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder meer communities, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. ‘Een tsunami van innovaties komt op ons af’.

De toekomst in onderwijs

Het laatste onderdeel voor de pauze was een interview van Maarten Bouwhuis met Janine Brons, klantmanager van de Hanzehogeschool te Groningen. Zij gaf interessante inzichten in het verschil in schoonmaakdienstverlening tussen bijvoorbeeld een conservatorium en creatieve opleidingen. Daarnaast gaf ze haar visie op hoe de veranderende maatschappij ook het onderwijs raakt.

De toekomst zal leven en werken drastisch veranderen

Na de pauze was het woord aan Richard van Hooijdonk. De  trendwatcher maakt zelf onderdeel uit van het Internet of Things doordat hij een chip in zijn arm heeft laten implanteren. In een sneltreinvaart nam hij de aanwezigen mee in zijn toekomstvisie, hoe ook facility management zal veranderen door nieuwe technologieën, passie als driver voor werknemers en organisaties die in zijn ogen reversed monitoring moeten omarmen.
 
Na het inhoudelijke deel van het event was het tijd voor netwerken. Een extra dimensie ontstond doordat alle aanwezigen op hun smartphone automatisch een link kregen toegestuurd met de persoon werkzaam in een andere sector, die de meeste overeenkomsten had qua antwoorden op de eerder genoemde stellingen. Naast bijpraten met branchegenoten ook een interessante cross sectorale insteek, die door diverse mensen werd aangegrepen.