Gom Schoonhouden Trots op haar medewerkers!

Waarom zijn wij trots op onze medewerkers? Omdat zij degene zijn die het doen!

Zij zorgen ervoor, dat het werk goed, op de juiste manier en met de nodige verantwoordelijkheid wordt uitgevoerd en dat zo onze opdrachtgevers tevreden zijn.

Hoe laten wij dit blijken bij onze medewerkers? Het organiseren van verkiezingen zoals 'Medewerker van het Jaar' en 'Object van het Jaar', een Facebook-pagina met nieuwtjes, prijsvragen et cetera en de ontwikkeling van een nieuwe leermethode voor onze medewerkers zijn enkele voorbeelden van hoe wij dit doen. Hieronder kunt u meer informatie over deze voorbeelden lezen.

Gom-collega's actief op Facebook

Gom heeft een eigen Facebook-pagina

Een mooi medium om alles wat er gebeurt binnen ons bedrijf te delen met collega's maar ook met buitenstaanders; leuke grappige dingen én zaken waar wij trots op zijn. Via Facebook worden geïnteresseerden ook op de hoogte gehouden van gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Gom. En het is een plek waar we in contact zijn met elkaar.

Deze pagina wordt voor en door medewerkers van Gom samengesteld; diploma-uitreikingen, sportieve prestaties, mooie maatschappelijke initiatieven, prijsvragen en iedere week een (schoonmaak)tip van onze schoonmaakdiva Anita. Iedereen heeft toegang en kan berichten plaatsen, delen en liken.

De medewerker van het jaar verkiezing

Gom is ieder jaar opzoek naar dé beste medewerker. Wie laat met Welgom!, klantvriendelijkheid, collegialiteit en vakmanschap zijn of haar klanten het meeste stralen?

Voorheen werd elk jaar een medewerker per district door Gom gekozen en daar werd uiteindelijk een landelijke winnaar uit gekozen. De verkiezing heeft sinds dit jaar een andere insteek: dit jaar hebben de opdrachtgevers van Gom Schoonhouden de kandidaten genomineerd voor de verkiezing 'Medewerker van het Jaar'. De opdrachtgevers zijn uitgenodigd om een nominatieformulier in te vullen en veel opdrachtgevers hebben hier dan ook gehoor aangegeven.

De genomineerden zijn allen bezocht door een jury, waar zij konden laten zien op welke manier hij of zij de organisatie laat stralen. Tijdens de districtsfeesten zijn de districtswinnaars bekend gemaakt, die automatisch doorgingen naar de finale. Ook zijn deze finalisten aangemeld voor de halve finale van de landelijke brancheverkiezing "Beste Schoonmaker 2014".

De decentrale jury heeft op 7 mei de landelijke winnaar van Gom bekend gemaakt: Najat Soussi.
Najat is werkzaam bij Gom ZorgSupport bij de opdrachtgever Hilverzorg, de Boomberg in Hilversum.

De jury over Najat:
Zij brengt vakmanschap, zorgzaamheid en hostmanship samen in een persoon. Samen met het verplegend personeel van de Hilverzorglocatie de Boomberg voelt zij zich verantwoordelijk om de ouderen een gelukkige oude dag te bezorgen. Iets gevallen? Najat raapt het op. Glaasje water? Najat informeert de verpleging. En natuurlijk zitten veel ouderen verlegen om een praatje. Tijdens het werk gaat Najat gezellig een gesprekje aan, iets wat zeer gewaardeerd wordt door de bewoners.

Najat is op een mooie manier in het zonnetje gezet. Zij is op de locatie waar zij werkt totaal verrast door collega's, familie en de klant. Een kleine indruk hoe het is geweest, is terug te zien in onderstaand filmpje.

Gom laat zijn medewerker van het jaar stralen!

De Beste Schoonmaker 2014

Initiatiefnemer van The Golden Service Awards, Kimberly-Clark, besloot begin oktober een jaar te pauzeren. Dus in 2014 geen verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar voor Nederland en België. Voor diverse partijen uit de schoonmaakbranche was dit aanleiding de fakkel een jaar van dit zeer gewaardeerde evenement over te nemen. In 2014 wordt dus toch 'De Beste Schoonmaker 2014' voor Nederland en België verkozen!

Onze halve finalisten van 'Medewerker van het Jaar 2014' hebben wij hiervoor aangemeld, zo ook Sylvia Boutier. Sylvia is vanuit Gom Specialistische Reiniging (GSR) onder andere werkzaam bij Hoogheemraadschap Rijnland en zij is dit jaar verkozen tot medewerker van het jaar bij GSR. Dit is de eerste keer in zijn bestaan dat GSR een vrouw verkiest tot medewerker van het jaar.

"Een vrouw in de specialistische wereld komt niet vaak voor, maar Sylvia verstaat haar mannetje, niet alleen qua aanpakken maar ook met haar kennis en ervaring!" Dit zijn lovende woorden van één van haar opdrachtgevers. Laetitia Simonis, business unit directeur GSR, is ontzettend trots op haar en noemt haar 'De parel van onze club'.

In vakblad Professioneel Schoonhouden is een artikel over Sylvia gepubliceerd, waar je meer over haar kunt lezen.

Helaas is 8 mei bekend gemaakt, dat Sylvia niet door is naar de finale. Maar we zijn en blijven natuurlijk hartstikke trots op haar!

Blended learning voor alle medewerkers

Bij Gom zijn we gestart met het nieuwe leersysteem Blended Learning. Een deel van het lesprogramma wordt aangeboden via de digitale weg, ook wel e-learning genoemd. Onze medewerkers kunnen zo het theoretische gedeelte van de opleiding achter hun eigen computer volgen op elk door hen gewenst moment. Bovendien kunnen ze het later nog eens opnieuw bekijken. Zo bepalen de medewerkers hun eigen leertempo en de opleiding maakt het mogelijk (klant)gerichter op te leiden. De eisen voor een schoonmaker in een ziekenhuis op het gebied van veiligheid en bewustwording zijn anders dan aan een schoonmaker in de food-branche of op een station.

De lesstof bestaat uit filmpjes. Na elk filmpje worden de highlights in een animatie nog eens uitgelicht en wordt het onderwerp afgesloten met een aantal meerkeuze vragen. Het praktische deel van de opleiding blijft uiteraard in de praktijk uitgevoerd.

Een vijftal vragen, die de schoonmaakmedewerkers krijgen, komen terug in een test die Gom voor de vakbeurs Facilitair heeft samengesteld. Test ook je kennis van het schoonmaakvak en ga naar www.gom-test.nl.