201511jun

Gom stelt bus beschikbaar aan project cliëntparticipatie de Zijlen

201511jun

bus de zijlen

Op dinsdag 26 mei 2015 werd een nieuwe bestelbus ter beschikking gesteld aan het project cliëntparticipatie. Deze bestelbus is gesponsord door Gom ZorgSupport en Facilicom. 

Deze nieuwe bestelbus is bestemd voor het vervoer van de mensen, middelen en materialen van het specialistische schoonmaakteam dat bestaat uit cliënten van De Zijlen onder begeleiding van Gom ZorgSupport. Door de inzet van deze bus kan het team nu ook het periodiek vloeronderhoud en een deel van de glasbewassing op andere locaties van De Zijlen in de provincie Groningen voor haar rekening nemen. 

Diversey Care wilde deze mooie samenwerking graag ondersteunen en deed dit in de vorm van een gratis training. Daarnaast heeft Diversey Care een aantal machines gegeven om dit project mogelijk te maken. Door de sponsoring van de machines is het schoonmaakteam nog beter in staat hun werkzaamheden perfect uit te voeren.

Gom ZorgSupport zet bij de Groningse instelling De Zijlen cliënten met een verstandelijke beperking in. Dat past bij de wens van De Zijlen om cliënten een zinvolle dagbesteding te geven.

Echt werk bevordert de participatie en integratie van mensen met een verstandelijke beperking. Echt werk wordt door cliënten bovendien als zinvol ervaren, en het geeft ze status. Inmiddels zijn er vier cliënten aan de slag bij Gom ZorgSupport.

Het project gaat overigens niet ten koste van werkgelegenheid bij het schoonmaakbedrijf, er wordt werk toegevoegd. De cliënten zorgen ervoor dat de vloeren vaker worden geschrobd en de ramen vaker worden gewassen. De cliënten van De Zijlen worden door Gom ZorgSupport continu begeleid en krijgen een speciaal op maat gemaakte training van Diversey Care.