201610nov

Gom support mbo-netwerkevent Bigday Rotterdam

201610nov

Mbo studenten vormen een belangrijke schakel in de toekomst van Rotterdam. Tijdens Bigday op 9 november werd Rotterdam in de schijnwerpers gezet als mbo-stad en werden bedrijven, mbo-studenten en scholen met elkaar verbonden. Gom Schoonhouden was als sponsor en als netwerkbedrijf betrokken bij Bigday Rotterdam. Mieke Sprinkhuizen, accountmanager onderwijs bij Gom Schoonhouden: “Dit sluit perfect aan bij onze missie om bij te dragen aan goed onderwijs en aan een excellente leeromgeving. Samen met verschillende onderwijsinstellingen voeren wij allerlei projecten uit met als doel onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten. Dit initiatief van Bigday sluit daar goed op aan. Een van de belangrijkste skills bij de medewerkers van de toekomst is tenslotte hoe je verbinding met anderen kunt maken.”

Op uitnodiging van Gom draaiden acht studenten van het Albeda College (opleiding Horeca & Toerisme) mee met Bigday: een mbo programma met op 9 november een netwerkslotdag voor Rotterdamse mbo’ers die één dag de kracht van het Rotterdamse netwerk(en) met het bedrijfsleven en andersom ervaarden. In totaal trapten zo’n 750 mbo-studenten en hun docenten van Albeda College en Zadkine, deze bijzondere slotdag af in Ahoy. Initiatiefnemer en organisator Bob van den Berg van Bigday Rotterdam. “Bigday hebben we opgezet, omdat we merken dat veel jongeren niet over de ‘soft skills' beschikken die werkgevers vragen of die de maatschappij eigenlijk van hen vraagt. Door hen op een slimme manier, samen met veel partijen in de stad, te leren netwerken, werken we gezamenlijk een volle dag aan een mooie stad én een kansrijkere arbeidsmarkt. Banen kunnen we niet zo snel creëren, maar we kunnen wel de kansen er op vergroten voor een hele grote middengroep. Dat is winst voor iedereen.” 
 
Wethouder Hugo de Jonge was één van de sprekers in Ahoy: “Bigday wordt ieder jaar meer bijzonder, zo veel jongeren die er aan mee doen en tegelijk leren netwerken. En dat is belangrijk, want Rotterdam leunt elke dag op al die mbo-ers die in de stad werken. We zijn een echte vakmanstad.” Na het plenaire gedeelte in Ahoy, gingen de studenten in tweetallen op bezoek bij 325 bedrijven in Rotterdam. Netwerken begint met geven en daarom kreeg elke deelnemende organisatie naast een heerlijke Bigdaytaart ook het predikaatbord ‘Echt Rotterdams Stagebedrijf’ van de studenten. Bigday Rotterdam werd afgesloten samen met MKB Rotterdam met een netwerkborrel voor de beste netwerkers van de dag.