201410nov

Gom-taalvrijwilligers ontvangen certificaten

201410nov

Wethouder Van Steenderen en wethouder Stam hebben samen met Igor Ivakic van Stichting Lezen & Schrijven op 5 november certificaten uitgereikt aan 18 taalvrijwilligers.

Zeven daarvan werken bij de Schiedamse bedrijven Gom en Irado. Deze medewerkers zijn door Stichting Lezen & Schrijven opgeleid om binnen hun bedrijf collega's te begeleiden bij het beter leren lezen en schrijven. De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat bedrijven initiatieven nemen om laaggeletterdheid tegen te gaan en dat zij hun personeel hierin opleiden.

Wethouder Stam (Onderwijs): "Gom en Irado zijn hierin een voorbeeld voor andere Schiedamse bedrijven, maar ook voor de rest van Nederland. Medewerkers die kunnen lezen en schrijven zijn minder afhankelijk van hun collega's en kunnen zelfstandiger werken. Doordat zij werkinstructies beter kunnen lezen en begrijpen, werken zij ook veiliger." Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt de bedrijven die mee doen doordat zij een training voor de taalvrijwilligers geven. "In de training leren we medewerkers hoe zij hun collega's kunnen begeleiden en hoe zij goede feedback kunnen geven. De taalvrijwilligers bij Gom en Irado gaan hier samen met een docent van de stichting de komende tijd al mee aan de slag".