2017 3jul

Gom vertegenwoordiger op zomerevent van Zadkine Startcollege

2017 3jul

Donderdag 22 juni 2017 organiseerde het Zadkine Startcollege een zomerevent om jongeren vanaf 16 zonder diploma enthousiast te maken voor het komende schooljaar. Geen standaard open dag met kraampjes om langs te lopen, maar een doe-dag om als student uit te zoeken wat bij je past.
 
Ook wij waren bij dit initiatief aanwezig om onze opleiding Facilitair te promoten. Door 2 verschillende parcours af te leggen, kregen de toekomstige studenten een idee wat de opleiding Facilitair voor ze kan doen; van beginnend schoonmaker tot eventueel leidinggevende.

Het eerste parcours werd afgelegd via een VR-bril. Door middel van Virtual Reality ‘loopt’ de student door een hotelkamer of ziekenhuiskamer om te kijken wat er gedaan moet worden op schoonmaakgebied.
 
Het tweede parcours had een specialistischer aard; via een hoogwerker een stuk glazenwassen, met de hogedrukreiniger tegels schoonmaken en via een schrobzuigmachine een stuk vloer spic en span maken.

De studenten die zich aanmelden voor de opleiding Facilitair van Gom zijn verzekerd van goed passende stageplekken bij opdrachtgevers van Gom in verschillende branches. Op dit moment maken zo’n 15 studenten kennis met alle kanten van het schoonmaakvak, zoals bij Diergaarde Blijdorp, het Fransiscus Gasthuis & Vlietland of de Hogeschool Rotterdam.