2015 4mrt

Op initiatief van Westfriesgasthuis starten Gom ZorgSupport en BeagleBoxx met pilot PIECA applicatie

2015 4mrt

De samenwerking tussen Gom ZorgSupport en BeagleBoxx is ontstaan uit een voorstel van Ellen Feenstra (senior unithoofd Horeca & Services van het Westfriesgasthuis). Gom ZorgSupport heeft een applicatie actief in het ziekenhuis, waarmee patiënten en bezoekers via QR codes konden aangeven of de schoonmaak naar wens was. BeagleBoxx levert een serviceconcept voor Patiënten Informatie, Entertainment en Communicatie (PIECA).

PIECA heeft tot doel het welzijn van patiënten te verhogen, maar ook de dienstverlening vanuit de zorginstelling naar de cliënt intern efficiënter te maken en kwalitatief te verbeteren. Er zijn modules voor bijvoorbeeld algemene ziekenhuis informatie, locatie gebonden informatie/interactie, persoonlijke behandelinformatie, bestellen van maaltijden roomservice, bellen, TV kijken, muziek luisteren, nieuws lezen et cetera.

Voor deze pilot is een schoonmaakmodule toegevoegd aan PIECA, die patiënten in staat stelt om met één druk op de knop een melding betreffende de schoonmaak van bijvoorbeeld de kamer of het sanitair door te geven aan Gom ZorgSupport. Dit kan zijn dat de patiënt tevreden is over de schoonmaak, maar ook dat hij/zij niet tevreden is. Gom ZorgSupport kan door deze nieuwe toepassing nog sneller reageren op signalen van de patiënten.

Ellen Feenstra (Westfriesgasthuis) heeft het initiatief voor deze toepassing genomen, omdat de patiënten op deze manier zelf meer de regie hebben over de schoonmaakdienstverlening. Voor het Westfriesgasthuis is deze ontwikkeling weer een stap dichter bij realisatie van een betere integratie van de verschillende vormen van dienstverlening in het ziekenhuis, waar de patiënt baat bij heeft. Gom ZorgSupport is blij met deze ontwikkeling, omdat die bijdraagt aan een nog betere kwaliteitsbeleving van de schoonmaak bij zowel de patiënt als de bezoekers en medewerkers van het Westfriesgasthuis. BeagleBoxx ziet de schoonmaakmodule als een welkome aanvulling en daarnaast als een bewijs dat alle bestaande externe applicaties binnen PIECA gekoppeld of geïntegreerd kunnen worden.