MTV: 'Gom'er Mustapha is onze speciale agent'

MTV Networks verhuisde twee jaar geleden naar de hippe NDSM-werf aan het IJ in Amsterdam: een vrijplaats voor individuele kunstenaars, ambachtslieden en mediagerelateerde bedrijven. Gom is in het nieuwe pand, een voormalige timmerfabriek, verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak. Dennis Mulder, Facility Manager: 'Wij zijn zo blij met voorman Mustapha El Khamlichi dat we hem voor de hoofdrol in onze bedrijfsfilm hebben gevraagd.'

Het licht stroomt naar binnen in het pand van MTV Networks. Het dak en de voorpui van het pand zijn van glas en dankzij de ruimtelijke indeling - de verdiepingen zijn rond een grote hal gebouwd - kan het zonlicht overal komen. Het hele gebouw straalt openheid uit. En dat past goed bij MTVNetworks. Hier zijn creatieve geesten aan het werk. Veelal jonge mensen, de gemiddelde leeftijd is dertig jaar, die makkelijk bij elkaar aankloppen en met elkaar overleggen. Bijvoorbeeld aan de tafels in de hal of in de gezelligezitjes die tussen de (flexibele) werkplekken zijn te vinden.

Blijvertje

Dennis Mulder: 'Gom is de perfecte partij voor ons. We hebben voor Gom gekozen, omdat het bedrijf professioneel is en goed communiceert.' Maar dat Gom voor MTV Networks een blijvertje is, is ook te danken aan voorman Mustapha El Khamlichi. 'Mustapha is een geboren schoonmaker. Hij neemt zijn werk heel serieus en neemt veel verantwoordelijkheid.' Mustapha El Khamlichi leidt het schoonmaakteam dat doordeweekselke ochtend van 06.00 tot 09.00 uur schoonmaakt. 'Het team stofzuigt, maakt de werkplekken, de keukenblokkenen en de werktafels schoon en dweilt eens per twee weken de studio's.

Daarnaast haalt het team een keer per week de schrobmachine over de grintvloer vanhet bedrijfsrestaurant.' Voor de 4000 m2 glas, die het pand telt, komt vier keer per jaar een aparte ploeg langs. 'Maar het dagelijkse team haalt natuurlijk wel tussendoor vingerafdrukken op de scheidingswandenweg.' Laat er na elven iemand een kopje koffie vallen, dan is er geen paniek. Mustapha El Khamlichi blijft altijd tot 14.00 uur om de boel bij te houden en heeft voor elke calamiteit een snelle oplossing.

'Special agent' Mustapha

Dennis Mulder: 'Iedereen bij MTV Networks kent Mustapha. Hij staat altijd voor iedereen klaar.' Zijn bekendheid dankt de schoonmaker aan zijn optreden in de bedrijfsfilm die in 2008 gemaakt werd over de jaarplannen.'Mustapha is de rode draad in de film, hij verbindt de scènes aan elkaar als 'special agent', vermomd als schoonmaker. Hij is door zijn acteerprestatie makkelijk aanspreekbaar geworden voor de medewerkers. In een groot bedrijf maak je meestal geen praatje met deschoonmaker. Hier wel!'

Gratis doorlezen?

Lees hier het volledige artikel over MTV Networks.