201412mrt

Hygiëne Experience caravan bezoekt Gom

201412mrt

Initial, hygiëneleverancier van Gom Schoonhouden, bracht vorige week op 5 maart een bezoek aan het regiokantoor in Rijnmond om de medewerkers voor te lichten over (hand)hygiëne. De voorlichtingscampagne richt zich op bedrijven en heeft als doel griep- en ziekteverspreiding tegen te gaan. Aan de hand van informatieve films, handhygiëne tips en een hygiënescan worden in de caravan ondernemers bewust gemaakt van de rol die zij kunnen spelen in de bestrijding van bacteriën. Een schoonmaakbedrijf als Gom speelt hierin een essentiële rol.

Griep kan tot 50% worden voorkomen door goede handhygiëne. Ieder jaar stijgt in de winterperiode het aantal griepgevallen, met een piek in januari en februari. In deze periode doen werkgevers en werknemers er goed aan nog beter te letten op de hygiënische omstandigheden, want 30-50%* van de griepgevallen kan worden voorkomen met goede handhygiëne. Helaas laat dat nog vaak te wensen over, zo blijkt uit recent onderzoek dat Initial liet uitvoeren onder 500 kantoormedewerkers: maar liefst 38% van de werknemers verklaarde niet altijd de handen te wassen na een toiletbezoek.

"Zonder dat we het in de gaten hebben, vindt er kruisbesmetting en verspreiding van bacteriën en virussen plaats" stelt Gundlach. "En dat gebeurt voornamelijk via onze handen. Daarom stopt onze Hygiëne Experience Tour niet na Serious Request. Tot en met maart 2014 trekt onze caravan door de hele Benelux om werkgevers en werknemers bewust te maken van het belang van goede handhygiëne. We wijzen op de (financiële) impact van hygiëne en reiken concrete oplossingen aan voor hygiënische vraagstukken. We willen bedrijven en medewerkers bewustmaken van hun eigen verantwoordelijkheid voor een goede hygiëne."

Deze tour wordt ook online ondersteund met de website www.hygienetour.com, die Initial speciaal voor deze campagne heeft gelanceerd.

* = Onderzocht en onderbouwd door Professor Charles P. Gerba, Faculteit Grond-, Wateren Omgevingswetenschappen, Epidemiologie en  Biostatistiek, Universiteit van Arizona, Tucson, USA.