201629sep

Koningin Máxima bezoekt Zadkine Startcollege

201629sep

Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan Zadkine Startcollege. Tijdens het werkbezoek stond de aanpak van de school  om jongeren ouder dan 16 jaar alsnog de kans te geven binnen één jaar een diploma te behalen centraal.

Het werkbezoek van Koningin Máxima bestond uit een rondleiding door locatie Frankendaal van Zadkine Startcollege. Aansluitend werden de klassen van Assistent installatie- & constructietechniek, Entree Plus jonge moeders, Entree Werk en Assistent horeca & voeding bezocht. Enkele medewerkers van Gom Schoonhouden waren op dat moment bezig met hun gastcollege bij Entree Werk.

Koningin Máxima werd vergezeld door Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd & Zorg en Ineke Mulder, directeur Zadkine Startcollege vervulde de rol van gastvrouw.

Terwijl de lessen in volle gang waren, bezocht Koningin Máxima genoemde klassen. Zij nam tussen de studenten plaats om een deel van de les bij te wonen en te spreken met de studenten.

“Voor de studenten een enorme opsteker! Zo aan het begin van het schooljaar geeft het de studenten een enorme boost dat Koningin Máxima oprecht interesse in hen heeft. Zeker voor de klas jonge moeders is zij een voorbeeld hoe je moederschap met werk combineert”, aldus Mulder.

Het werkbezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn van studenten, docenten, omwonenden en leerbedrijven.

Foto: Carmen Nelstein - Zadkine Startcollege