Langere levensduur van uw pand

Regelmatig de glazen laten wassen zorgt ervoor dat zichtbaar en onzichtbaar vuil verwijderd wordt. Dit verlengt de levensduur van glas en kozijnen. Heeft u er rekening mee gehouden dat niet alleen de ligging van een pand, maar ook de locatie en omgeving van grote invloed kunnen zijn? Ramen en gevels worden sneller vuil in drukke steden, een industriële omgeving, bij  snelwegen of de zee. Zelfs het weer heeft invloed op uw pand.

We kunnen na het gevelreinigen desgewenst ook een anti-graffiticoating aanbrengen of de gevel impregneren of hydrofoberen. Het juist onderhouden van de gevel bespaart u onderhoudskosten in de toekomst en geeft een nette uitstraling aan uw pand én u. Onze glazenwassers kunnen met speciale materialen en technieken bij de glasbewassing zelfs de ramen ontweren. Dit is uiteraard een stuk goedkoper dan de ramen te vervangen. Met deze diensten dragen wij graag bij aan het positieve imago van onze opdrachtgevers.

Veilige en duurzame glasbewassing en gevelreiniging  
Vanzelfsprekend hanteren onze glazenwassers bij de glasbewassing en het gevelreinigen de normen en regels uit 'Veilig werken op hoogte'. Gom Specialistische Reiniging beschikt over een meerder hoogwerkers en heeft speciaal opgeleide glazenwassers om deze te bedienen. Onze glazenwassers houden bovendien rekening met het milieu; in principe werken we alleen met (osmose)water en zo min mogelijk schoonmaakmiddelen en die enkel biologisch afbreekbaar zijn.  

Zo helpen wij het milieu:

  • In ons speciale planningssysteem Rostar CAS houden wij rekening met de routing van de werkzaamheden. In de routing houden wij ook rekening met de inzet van hoogwerkers. Hiermee beperken wij het aantal verkeersbewegingen. 
  • Wij zijn een landelijk bedrijf en onze glazenwassers wonen ook verspreid over heel Nederland. Wij plannen de glazenwassers dus ook in hun eigen (woon)gebied in. Daarmee voorkomen wij dat er busjes met medewerkers continu Nederland doorkruizen naar andere gebouwen, zoals dit bij andere bedrijven wel gebeurt. 
  • Wij delen ons vervoer in koppels en teams in, zodat de medewerkers carpoolen. Daardoor rijden er bij ons minder auto's en busjes. 
  • In onze planning houden wij rekening met de reistijden en het reismoment. Wij voorkomen dat onze medewerkers in de spits rijden. Dat voorkomt het rijden in files en daarmee besparen wij reistijd en een enorme verlaging van CO2-uitstoot. 
  • Onze bedrijfsauto's en -busjes zijn uitgerust met een roetfilter en een autoregistratiesysteem. Diverse gegevens worden uit dit systeem gelezen en leveren een berijderscore op; het zogenaamde "nieuwe rijden". Door dit nieuwe rijden leveren wij een positieve bijdrage aan ons milieu. Immers het nieuwe rijden bespaart brandstof, uitstoot en zorgt voor behoud en langere levensduur van ons wagenpark. 
  • Wij houden aparte toolboxmeetings met betrekking tot milieubesparing en het nieuwe rijden. 
  • Daarnaast bestaat ons wagenpark alleen uit auto's en busjes die milieulabel A, B of C hebben. Label D, E en F zijn absoluut niet toegestaan. Ook wordt de keuze voor milieulabel A en hybride auto's extra gestimuleerd. 
  • Wij combineren bestellingen, zodat er volle wagens rijden en niet wagens die voor slechts een kwart gevuld zijn. Hierbij wordt ook de combinatie gezocht met onze zusterbedrijven. 
  • Ook beschikken onze chauffeurs voor de distributie over een navigatiesysteem dat ervoor zorgt dat onnodig zoeken en omrijden niet nodig is.Terug naar het overzicht specialistische werkzaamheden