Interieurbeplanting

De kracht van planten

U hoeft geen omgevingspsycholoog te zijn om te begrijpen dat planten er aantrekkelijk uitzien. Het kan de medewerkers of gasten een prettig gevoel geven. Wanneer u voorbij die uiterlijke schoonheid kijkt, ontdekt u dat de waarde van planten verder reikt dan het enkel esthetische.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat planten op diverse subtiele manieren goed zijn voor mensen en gebouwen. Planten spelen een essentiële rol bij het creëren van een aangename en rustige omgeving waarin we kunnen bewegen, werken of ontspannen. Ook kunnen planten de luchtkwaliteit in een gebouw verbeteren. Zo worden ze succesvol ingezet tegen het moderne fenomeen Sick Building Syndroom.

Planten kunnen het achtergrondlawaai verminderen

Planten worden al sinds lange tijd gebruikt voor het verminderen van lawaai dat afkomstig is van drukke wegen. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat planten ook een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van achtergrondlawaai in gebouwen. Onze onderzoeken tonen aan dat planten en hun bladeren achtergrondgeluid absorberen, afbuigen of weerkaatsen, waardoor een ruimte aangenamer wordt voor de in die ruimte aanwezige personen. De invloed van planten is het grootst in akoestisch ‘harde’ ruimten, zoals ruimten met harde oppervlakken.

Planten kunnen stress verminderen en een gevoel van welzijn teweegbrengen

Wetenschappers in de VS, Groot-Brittannië en Nederland hebben gekeken naar het effect van planten op het stressniveau en de productiviteit van kantoormedewerkers. Uit de resultaten blijkt dat wanneer planten in een werkruimte worden geplaatst, de medewerkers in die ruimte productiever zijn, zich beter voelen en een lagere bloeddruk hebben.

Mogelijkheden met interieur beplanting:

Beplantingmanier 1
Beplantingmanier 2

Beplantingmanier 3
Beplantingmanier 4