201623nov

Netwerkevent ISSA Benelux over duurzaamheid groot succes

201623nov

Op 22 november werd het vijfde ISSA Benelux Netwerk Event gehouden. Locatie was het hoofdkantoor van gastheer Gom Schoonhouden, uitstekend passend bij het thema: duurzaamheid.

In de opening van voorzitter Michel de Bruin memoreerde hij de enorme ontwikkeling die ISSA en de netwerk events hebben doorgemaakt. De agenda voor de komende periode benadrukte de ambities die de ISSA ook internationaal heeft.

Marco Konter, manager marketing en business development van Gom Schoonhouden, nam het stokje over. Hij lichtte toe hoe duurzaamheid in het hoofdkantoor van Gom en moederbedrijf Facilicom onlosmakelijk is verbonden: vanaf de bouw én in samenwerking met de facilitaire bedrijven. In zijn presentatie verwerkte hij praktische voorbeelden van gebouwen waarin juist niet facilitair is nagedacht, de herkenning leidde regelmatig tot hilariteit onder de aanwezigen.

Daarna was het de beurt aan Ernst-Jan Mul, scientific project manager bij EPEA Nederland. Met onderwerpen als Cradle to Cradle en biomimicry werkt hij samen met klanten aan productstrategie en -ontwikkeling en business development. In zijn inspirerende visie op industriële producten en kansen in de schoonmaaksector toonde hij hoe de schoonmaakbranche haar voordeel met deze vernieuwende benadering kan doen en hoe zij hierin een actieve houding kan aannemen. Dit leverde nieuwe inzichten voor de aanwezigen op. Hij legde vaak een link naar de dagelijkse praktijk en de locatie van het event: een goed voorbeeld hoe het óók kan.

Met een rondleiding in kleine groepen door het hoofdkantoor van Facilicom werd het programma afgerond. Ook voor de aanwezigen die al eens op bezoek waren geweest was de toelichting tijdens deze rondleiding, ook op de duurzame aspecten, verrassend; doordacht maar lang niet altijd even zichtbaar, goed ontvangen.
 
Op de netwerkborrel na de rondleiding werden contacten gelegd, nieuwe verbindingen gemaakt en nog eens nagesproken over het programma van de middag: de aanwezigen konden allen terugkijken op een inspirerend, duurzaam en geslaagd event.