2016 8feb

Nieuw VSR Keurmerk voor bedrijven: Gom direct gecertificeerd

2016 8feb

Op vrijdag 5 februari zijn de eerste certificaten uitgereikt. Ook Gom was daarbij van de partij en mocht het certificaat in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van VSR, Jacco Vonhof.

De Vereniging Schoonmaakresearch Nederland is een toonaangevend instituut, dat onder andere VSR-KMS heeft ontwikkeld. Borging van juiste toepassing was er al door uitsluitend te werken met gecertificeerde controleurs en inspecteurs. Sinds vorige week geldt er naast certificering op persoonsniveau ook een keurmerk voor de bedrijven waar deze personen werken: Gom ontving als een van de eerste instanties dit VSR Keurmerk.

Doel van het keurmerk is om de erosie van het gebruik van het VSR-kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) tegen te gaan. De uitvoering mocht al alleen plaatsvinden door gecertificeerde controleurs en inspecteurs, die terug te vinden zijn in het register van de Stichting Schoonmaakkwaliteit (SKK).

Toch bleek de borging in de praktijk niet sluitend genoeg. Ook de bedrijven die de inspecteurs de metingen laten uitvoeren, moeten nu voldoen aan een aantal specifieke VSR-KMS normen. Pas dan is de cirkel van het juist toepassen van de norm afgedicht.