201829jan

Medewerkers Gom tevreden en betrokken

201829jan

Schoonmaakbedrijf Gom bereikte met drie sterren de hoogst mogelijke score in het onderzoek van de Beste Werkgevers Nederland 2017-2018. Medewerkers van Gom zijn bovengemiddeld tevreden en waarderen hun werkgever met een 7,6. Een mooie opsteker voor Gom, aangezien we elke dag opnieuw werken aan een schone omgeving, waarin mensen zich prettig voelen’, stelt HR-directeur Aura Groen van Gom.

Begrippen “vrijheid en verantwoordelijkheid”, “klantgerichtheid” en “ruimte om mee te denken” scoren daarbij het hoogst. Ook qua bevlogenheid scoren medewerkers boven de benchmark met maar liefst een 7,8. ‘Tevreden en bevlogen medewerkers hebben een positief effect op hun prestaties bij onze klanten en daarmee op klanttevredenheid’, aldus stelt Aura Groen.

Trots

Medewerkers van Gom zijn bovengemiddeld trots op hun vrijheid en verantwoordelijkheid, klantgerichtheid, de ruimte die zij ervaren om mee te denken, de cultuur van Gom en hun visie en doelen. Dat blijkt uit onderzoek door Effectory in het kader van Beste Werkgevers Nederland 2017-2018, bekend van Intermediair. Beste Werkgevers is Nederlands grootste en meest betrouwbare keurmerk voor goed werkgeverschap. Om goed werkgeverschap te kunnen meten, ontwikkelde Effectory de Beste Werkgevers Scan. Deze scan toont aan dat Gom een 7,4 bereikt als Beste Werkgevers Score.

Bevlogenheid

De mensen van Gom scoren hoog wanneer het gaat om bevlogenheid, betrokkenheid en tevredenheid, drie belangrijke factoren in het bepalen van de Beste Werkgevers Score. Prachtig om te zien, vertelt Aura Groen. ‘Voor mij een bevestiging van ons HR-beleid met focus op tevreden medewerkers. Fijn voor de mensen en de organisatie, maar zeker ook voor onze klanten, omdat tevreden medewerkers nu eenmaal beter presteren voor onze klanten. Uiterlijk voor de zomer van 2018 voeren we onder alle medewerkers ook zelf onderzoek uit via dezelfde methodiek.’

Duurzame inzetbaarheid

Groen: ‘Gom wil de komende periode nog meer investeren in duurzame inzetbaarheid: de vierde factor in het onderzoek. Onder de noemer “Hoe lekker werk jij?” hebben we een uitgebreid programma van maatregelen en middelen om medewerkers te helpen gezond, fit en met plezier te blijven werken. Onze indeling in vier thema’s helpt hierbij: motivatie & betrokkenheid, de werk-privébalans, gezondheid & energie en vakkennis & vaardigheden. Met dit programma hopen we onze score nog hoger te krijgen.’

Kanshebber Award

Omdat Gom de drie sterren-score heeft behaald, is het schoonmaakbedrijf genomineerd als kanshebber op de Beste Werkgevers Award. Deze prijs wordt op 6 februari 2018 uitgereikt.