201613dec

Plaatsing geurneutraliserende folies Landstede Groep

201613dec

Gom Schoonhouden heeft bij onderwijsinstelling Landstede Groep de wanden van drie toiletgroepen beplakt met geurneutraliserende folies. De folies zijn geplaatst in verouderde toiletten, waar de uitstraling en de geur te wensen overliet.

Het personeelstoilet van de locatie in Kampen is aangepakt en bij het Carolus Clusius College (CCC) in Zwolle twee toiletgroepen, die zich vlak naast de aula bevinden. Bij de keuze van de afbeeldingen is rekening gehouden met de identiteit van de locatie. Het CCC is een wereldschool waar veel contact is met scholen over de hele wereld. Hier is gekozen voor twee ‘wereldse’ beelden. En bij de locatie in Kampen kwam het verzoek voor een afbeelding met een meer lokaal karakter. Onze junior rayonmanager Astrid Velthuis heeft hier de prachtige foto van Kampen bij het vallen van de avond aangedragen en deze is het ook uiteindelijk geworden. “De foto’s die we van de folies hebben gemaakt doen de beelden eigenlijk geen eer aan,” zegt Velthuis. “De kleuren zijn in het echt zoveel mooier. Je wordt echt in de foto getrokken!”
 
De folie absorbeert onaangename geurtjes en de mooie full colour afbeeldingen werken beleving verhogend. Bij het plaatsen van de folies zijn meteen de voegen van de tegelwanden gecoat. De scholen hebben zelf gietvloeren aangebracht en de deuren geverfd, om het plaatje compleet te maken. Velthuis: “De uitstraling en beleving van de toiletten is nu zo veel beter. Ik hoor van veel leerlingen en medewerkers dat ze het ‘gaaf’ vinden en zoveel beter dan de oude toiletten.”
 
Voordat de toiletgroepen waren aangepakt, werd het toiletbezoek met een 3 beoordeeld. De belevingsmeting na de ingreep levert een ruime 7 op. Een docent van het CCC reageerde: “Het stinkt er niet meer en het ziet er mooi strak uit. En wat een mooie plaat! Echt heel sfeervol.”