Kennisdeling

Gelukkig zijn wij vanuit Gom niet de enige die bezig zijn met het bedenken van oplossingen om zwerfvuil tegen te gaan! Zowel in Nederland als daarbuiten heeft men te maken met overlast door zwerfafval. Hier is onderzoek naar gedaan en zijn vele, vaak ludieke, oplossingen voor bedacht.

Ter inspiratie is een aantal van deze initiatieven hieronder opgenomen. Ook iets leuks gezien? Of misschien wel zelf bedacht of onderzocht? Wij horen het graag! Dan zetten wij het op de website. We delen deze kennis graag, zodat we met nog meer mensen werken aan een schone onderwijsomgeving.

Experts aan het woord

Waaróm gooit men afval eigenlijk niet in de afvalbak? Is dit een bewuste of onbewuste keuze? Hoe kun je bewustwording creëren, zodat bij deze personen niet alleen hun houding maar ook hun gedrag verandert? Gedragsbeïnvloeding heeft alles te maken met sociale-psychologie.

>> Lees hier over wat experts vertellen over zwerfvuil en gedragsbeïnvloeding. 

Stof tot nadenken

Wist je dat het 20 tot 25 jaar duurt voordat kauwgom is verteerd? En voordat een kartonnen drinkverpakking vergaat in de natuur, je vijf jaar verder bent? Geeft stof tot nadenken niet waar?

>> Kijk hier voor meer interessante weetjes over zwerfafval.

Gespot (voorbeelden)