De basisschool schoonhouden, samen met Claire

Onze virtuele collega Claire is het ‘gezicht’ van 1-2-3-Schoon. Zij is bijvoorbeeld te vinden op de 1-2-3-Schoonkaarten in de klassen en de hygiënekaarten op het toilet. Maar Claire speelt ook een hoofdrol in een interactieve animatiefilm die Gom heeft ontwikkeld om kinderen enthousiast te maken voor schoonmaakwerk en het belang bij te brengen van hygiëne en schoonmaken. Ze brengt hen de basisprincipes van persoonlijke hygiëne bij, met name gericht op toiletgebruik en legt uit hoe de kinderen haar kunnen helpen bij het schoonhouden van hun school.

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer van de Claire-film.

Claire op bezoek bij basisschool

De Claire-film is in première gegaan in de groep 3 en 4 van Archipelbasisschool ’t Vierschip in Arnemuiden. Wendy, vaste schoonhoudmedewerker van Gom bij ‘t Vierschip, vormde samen met Claire het stralende middelpunt van de film: ‘Ik vond het ontzettend leuk hoe de kinderen reageerden. Bij het bekijken van mijn schoonmaakkar ontdekte één van de leerlingen mijn blauwe schoonmaakhandschoenen en wilde deze uitproberen. Toen wilden ineens alle kinderen handschoenen aan! Gelukkig kon ik nog één paar redden, want ik moet vanmiddag nog aan het werk hier.’

Ieder nieuw schooljaar nemen we 1-2-3-Schoon en de afspraken die daarbij horen door met zowel de docenten als de leerlingen. Maar het is goed om ook later in het jaar het belang van schoon weer even op scherp te zetten. De Claire-film is een kort en krachtig, maar vooral erg leuk middel hiervoor.
Hans Keijmel, directeur van ’t Vierschip

Claire is een extra service binnen het concept 1-2-3-Schoon.


Terug naar het onderwijs-overzicht