Meten en waarborgen

Gom heeft systeem gebracht in het schoonmaakwerk met een methodiek die uniek is in de schoonmaakbranche. Met themakaarten is het schoonmaakwerk gestructureerd

Onze kwaliteit

'Meten is weten' is een bekend gezegde binnen onze organisatie. Door te meten, krijg je inzichtelijk wat de status van de schoonmaak is. Belangrijk is dat er iets met de uitkomsten wordt gedaan. Dit geldt zowel bij een positieve als negatieve uitkomst. In het eerste geval is een compliment naar de betrokkene op zijn plaats. In het tweede geval bekijken we samen wat er nodig is om het resultaat de volgende keer te verbeteren.

Wij maken onderscheid in technische en belevingskwaliteit. Hieronder leest u meer over het verschil tussen de twee kwaliteitsgebieden.

Technische kwaliteit
Om te controleren of de schoonmaak is uitgevoerd conform de afspraken die gemaakt zijn met de instelling, voeren leidinggevenden van Gom periodiek controles uit direct na de schoonmaakwerkzaamheden. Deze controles voeren zij uit volgens het Dagelijks Controle Systeem (DKS); een methodiek die specifiek voor de professionele schoonmaakbranche is ontwikkeld voor de uitvoering van objectieve metingen van de technische kwaliteit.

Gom werkt met het SAP-systeem en de leidinggevende binnen de operatie kunnen met een iPad de registratie en controle van de schoonmaakwerkzaamheden invoeren in het systeem.

Belevingskwaliteit
Binnen enkele branches waar Gom de schoonmaakwerkzaamheden verzorgt, is de kwaliteit onlosmakelijk verbonden met de beleving van uw klant, gast, patiënt of collega. Denk aan hospitality en ook zeker de gezondheidszorg

Gom werkt daarom met de belevingschecklist en in de gezondheidszorg maken we veel gebruik van het evaluatierapport, waarin de kwaliteit van de dienstverlening door onze opdrachtgevers wordt beoordeeld. Ook bieden wij de opdrachtgevers toegang tot het klantportaal, waar zij de kwaliteitsmetingen in kunnen zien. 

Meer weten over het waarborgen van de kwaliteit binnen onze schoonmaakwerkzaamheden? Neem dan gerust contact op met onze contactpersoon kwaliteit: hij vertelt u graag meer.

Kwaliteitskeurmerken

Gom beschikt over een groot aantal kwaliteitskeurmerken.