2015 9okt

Plastic afval: de groene bijdrage

2015 9okt

De grote hoeveelheid plastic afval in de oceanen is al langere tijd onderwerp van gesprek. Het plastic is niet alleen zeer slecht voor het milieu, dieren in het water raken erin verstrikt of stikken er zelfs in. Gom besloot daarom actie te ondernemen.

Ad van Poppel, directeur kwaliteitszorg van Gom, vertelt: 'In aansluiting op de Groene Ambitie van Gom, waarbij continu wordt gewerkt aan milieubesparende alternatieven, besloten we ons steentje bij te dragen. Op uitnodiging van Ecover, onze leverancier van duurzame schoonmaakmiddelen, stapte een afvaardiging van het Gom-district Noord-Holland op 23 september op boten van PlasticWhale.org. Met een enthousiast team van acht collega's hebben wij kilo's aan afval uit de Amsterdamse grachten gevist. Het is wellicht een kleine bijdrage, maar we willen ons blijvend inzetten voor een schoner milieu.'

De Amsterdamse organisatie PlasticWhale.org strijdt voor plasticvrije wateren. Dat doen zij door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen. Op dit moment heeft PlasticWhale.org vier boten in de vaart, waarbij Ecover trotse sponsor is van één van deze boten en Gom met plezier een handje helpt. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.plasticwhale.org.