2015 4aug

Schoonmaakbedrijf Gom eerste FIRA-Gold member in de branche

2015 4aug

Op 3 augustus behaalde Gom als eerste schoonmaakbedrijf in Nederland niveau Goud in het FIRA Rating System. FIRA, onder andere gebaseerd op ISO 26000, verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. 

Het FIRA Platform stelt bedrijven in staat hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken. FIRA is ontworpen volgens het gedachtegoed van onder meer ISO 26000 en GRI. Alle informatie wordt eerst getoetst voordat het beschikbaar wordt gesteld. Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties een steeds hoger niveau van integratie en transparantie bereiken. Gom behaalde eind 2013 niveau Brons, en eind 2014 niveau Zilver.  

'We zijn er trots op dat onze inspanningen nu leiden tot het niveau Goud. Zowel onze groene ambitie op het aspect Planet als ons innovatieve Medewerkers Motivatie Onderzoek op het aspect People zijn wezenlijke pijlers van ons nu met goud bekroonde MVO-beleid' vertelt Ad van Poppel, directeur kwaliteitszorg Gom.