Omdat gewoon schoon niet langer genoeg is

Van een schoonmaakbedrijf verwacht u tegenwoordig meer dan dat het alleen maar een doekje over bureaus haalt of vloeren stofzuigt. We worden meer en meer onderdeel van de business van onze opdrachtgevers. Dat kan alleen maar als je die business goed kent. Als je weet wat er speelt in een sector. En begrijpt waar een opdrachtgever naar toe wil. Daarom zijn we bij Gom gespecialiseerd per sector. Dat klinkt vrij ongewoon, maar is eigenlijk ook heel logisch als je er even over nadenkt.

Want je kunt je kennis van die business alleen maar verbreden en verdiepen, als je de hele dag focust op die ene sector. Als je medewerkers op de werkvloer alleen maar in die ene sector schoonmaken. Als objectleiders maar voor één type objecten verantwoordelijk zijn. En als management en directie maar één sector hebben om zich druk over te maken. Daarvoor zijn de verschillen in vragen en eisen per sector tegenwoordig te groot geworden.

Een echte insider per sector

Sectorgericht schoonmaken creëert de mogelijkheden om werkwijzen en methoden exact af te stemmen op wensen en behoeften. En om de accenten te leggen daar waar ze ook horen. Bijvoorbeeld bij voedselveiligheid en een minimale downtime van productiefaciliteiten in de foodsector. Bij hygiëneprotocollen en verblijfsbeleving in de zorg. Of hospitality in kantoren. Daarmee beschikken we over een specifieke aanpak voor onze sectoren:

Sectorgeoriënteerde aanpak

Door onze sectorgeoriënteerde aanpak kunnen we ons in elke sector als specialist bewijzen. En onze aanpak exact toesnijden op de specifieke wensen van die ene opdrachtgever in die ene sector. Maar dat is niet het enige. Want hoe beter we uw business kennen, hoe meer we in de gelegenheid zijn om zelf actief oplossingen aan te dragen.

Niet alleen oplossingen om slimmer, efficiënter of beter te werken, maar ook oplossingen die waarde toevoegen aan uw business. Schoonmaak die niet langer meer een kostenpost is, maar juist toegevoegde waarde heeft. Het klinkt ambitieus, maar een beetje ambitie zijn we bij Gom nog nooit uit de weg gegaan.

Nieuwe proposities ontwikkelen

Binnen onze sectorspecifieke benadering zijn we ook in staat om gericht nieuwe proposities en concepten te ontwikkelen. Een goed voorbeeld is Samen in de zorg, waarmee we de werkdruk in de zorg willen verlagen. Of Magnifique, een concept dat schoonmaak naar een vijfsterrenniveau tilt in die omgevingen waar beleving essentieel is. En Directschoon, waarmee mkb-ondernemers zelf hun schoonmaak helemaal online kunnen regelen. 

Organisatie optimaliseren

Effectief ‘sector dedicated schoonmaken’ kan alleen door ook je organisatie te stroomlijnen. Per sector werken we daarom met gespecialiseerde medewerkers voor commercie, operatie en stafdiensten. Medewerkers die nauw met elkaar samenwerken en de invulling per sector continu optimaliseren.