Solar Cleaning: voorkom rendementsverlies tot 10% per jaar van uw zonnepanelen

Schoonmaak van zonnepanelen is essentieel voor het behoud van uw rendement. Als pv-panelen periodiek niet goed worden gereinigd, vermindert de opbrengst fors. Afhankelijk van de locatie kan het productieverlies wel 3 tot 10 procent per jaar bedragen. Solar Cleaning van Gom Specialistische Reiniging is een innovatieve service voor de schoonmaak van pv-panelen op schuine en platte daken voor de zakelijke markt.

Reiniging van zonnepanelen is noodzakelijk. Uw panelen vervuilen door een groot aantal oorzaken zoals Saharazand, regen, fijnstof, vervuiling door vogels, stof van de akkerbouw en bladeren. Een investering in zonne-energie levert daardoor op termijn steeds minder rendement op. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine, de Solar Max, maakt Gom Specialistische Reiniging de panelen grondig én veilig schoon.

Beter dan handmatige reiniging

Als pv-panelen al worden schoongemaakt, gebeurt dat nu nog met de hand. De kans bestaat daardoor dat het oppervlak niet volledig wordt gereinigd. Of dat panelen beschadigen. Ook is het geen optimale methode vanuit het oogpunt van de efficiency.

Zonnepanelen schoonmaken met Solar Cleaning: de voordelen op een rij

  • Zowel voor schuine daken als voor platte dagen inzetbaar.
  • Reiniging met osmosewater: geen waterdruppels die zich hechten aan het oppervlak.
  • Ook voor hogere gebouwen geschikt in combinatie met een hoogwerker (machine is demontabel).
  • Veilig toepasbaar: zachte borstels beschermen uw kostbare investering.
  • Vriendelijker in gebruik voor de schoonmaker dan de wassteelmethode.