2015 7okt

Uitbesteding eigen dienst

2015 7okt

Door het beleid van de overheid om de intramurale zorg af te bouwen en mensen zolang mogelijk thuis te laten wonen, staan instellingen in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg voor een forse uitdaging: met een krapper budget toch zorg van goede kwaliteit bieden. Logisch dat de zorg nadenkt over manieren om de ondersteunende diensten efficiënter in te richten. Een slimme manier om dit te doen, is het uitbesteden van het schoonmaakonderhoud. 

Gom ZorgSupport heeft veel ervaring met uitbestedingstrajecten en wil deze ervaring graag met u delen. Daarom hebben we "Outsourcing: het uitbesteden van uw huishoudelijke of schoonmaakdienst" opgesteld. In dit document geven we onze visie op het proces van outsourcing. Hoe pak je zo'n traject aan? Wat zijn de voordelen? Wat is de ideale werkwijze? In welke fases is het traject in te delen? Wat zijn de valkuilen en wat de succesfactoren?

In onze case "Daelzicht" kunt u lezen hoe wij onze visie op uitbesteding samen met onze klant in de praktijk hebben toegepast.  

Natuurlijk is het bij het nadenken over mogelijke uitbesteding belangrijk om vooraf een betrouwbare indicatie te hebben van het besparingspotentieel, daarom ontwikkelden wij het unieke digitale rekentool SaveR. Eerst inzicht, dan besparen.